La Marxa Infantil omple Collserola amb 2.500 infants

La 58a edició ha presentat un recorregut de 10 quilòmetres pels indrets més emblemàtics del Parc de Collserola

Més de 2.500 nens i nenes han omplert aquest diumenge, 10 d'abril, el Parc Natural de Collserola per celebrar la 58a edició de la Marxa Infantil que ha organitzat el Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC). Una activitat dirigida als santcugatencs més petits per gaudir d'un dia a la natura mentre han passat pels llocs més emblemàtics del Parc de Collserola com Can Castelló, Can Coll i el Pi d'en Xandri.

Els participants, d'entre 6 i 14 anys, s'han aplegat des de primera hora del dia al parc de Ramon Barnils i han anat sortint en grups de parelles des de les 09.00 del matí. Els primers grups a acabar la Marxa han començat a arribar al mateix parc de Ramon Barnils cap a les 12.00 h del migdia.

La Marxa Infantil, que aquest any presentava un recorregut de 10 quilòmetres i un desnivell de 200 metres, ha mostrat una sèrie de modificacions com, per exemple, després de la sortida, els participants s'han dirigit cap a la rambla del Celler fins a arribar a l'Hípica Can Caldés i continuar el trajecte per endinsar-se al bosc.

L'activitat ha transcorregut durant tot el matí sense cap incident. Els membres de l'organització, que han superat els dos centenars de voluntaris, situats estratègicament al llarg de la ruta, s'han mostrat molt satisfets del transcurs de la jornada. El coordinador de la Marxa Infantil i president de la CMSC, Silvano Bendinelli, ha valorat molt positivament el desenvolupament de l'edició d'enguany. "El terreny estava bé i no hem tingut cap incidència mèdica, per tant, tot ha anat molt bé".

L'organització ha continuat aquest any amb la implementació del sistema de cronometratge digital que ja es va estrenar en la passada edició. L'objectiu és millorar i precisar els resultats dels participants, tenint en compte que la Marxa Infantil no la guanya la parella més ràpida, sinó la més regular.

Mireu les millors imatges de la Marxa Infantil.

Mireu el vídeo de la Marxa Infantil. 

El recorregut

La Marxa Infantil se celebrava el diumenge, 10 d'abril FOTO: Lali Puig

Aquesta edició recuperava el recorregut de l'edició del 2014, amb un seguit de modificacions que s'han aplicat després d'un pla estratègic dissenyat pel Parc Natural de Collserola, en el qual han estudiat els senders i les pistes que es podien utilitzar en aquest tipus de caminades autoritzades.

Els participants han començat la ruta al parc de Ramon Barnils i han continuat per la rambla del Celler fins arribar a l'Hípica Can Caldés, on es trobava el primer control de la Marxa. En total, els participants s'han trobat 7 controls, a banda de la sortida i arribada. En el segon control, ubicat a la Torre Cendrera, han esmorzat.

Tot i les modificacions, el recorregut ha mantingut la tradicional ruta que transcorre pels punts més emblemàtics del Parc de Collserola. Els petits han caminat fins a Can Coll, el Pi d'en Xandri, el Parc Rural de Torre Negra, el camí de l'escola Avenç i han tornat pel passeig de Gaudí fins a arribar altra vegada al parc de Ramon Barnils.

Marxa solidària

La Marxa tenia com a punt de sortida i arribada el parc de Ramon Barnils FOTO: Lali Puig

Com en les últimes edicions, la Marxa Infantil presentava un vessant solidari. Amb cada inscripció, cada participant ha fet una donació voluntària d'1 euro que s'ha entregat a la Fundació Privada Sant Medir, una entitat que acull més de 40 persones amb discapacitat intel·lectual. 

Per altra banda, la Fundació l'Obra Social de La Caixa ha igualat la donació dels participants. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem