La nova Àrea Maternoinfantil de l'Hospital General atendrà a 130.000 pacients

Les noves instal·lacions tripliquen les anteriors i compten amb l'última tecnologia

L'Hospital Universitari General de Catalunya ha inaugurat les noves instal·lacions de l'Àrea Maternoinfantil. Les noves instal·lacions ocupen 3.500 m² de superfície, han tingut un cos de 6 milions d'euros i està previst que passin per elles més de 130.000 pacients dels serveis de Pediatria i Ginecologia. La nova Àrea Maternoinfantil es divideix en la Unitat de Cures Intensives Neonatals i Pediàtriques (UCIN), que pretén ser el centre de referència dels nounats d'alt risc de la medicina privada del cinturó de Barcelona. En la distribució dels espais ha primat el confort amb grans i espaioses sales d'espera i unes àmplies consultes i gabinets dotats de l'última tecnologia.

Les noves instal·lacions que tripliquen les anteriors, compten amb l'última tecnologia i són funcionals, pràctiques, confortables, amb espais diàfans, sales d'espera i llum natural a les estances. Durant la visita d'inauguració, el Dr. Xavier Mate, Director General de l'HUGC ha assenyalat que les noves instal·lacions han suposat "una inversió gran i el recull de l'esforç de molta gent" i afegit que: "ara hem de decidir cap a on anem i quin és el tret diferencial respecte d'altres hospitals i l'àrea de pediatria i ginecologia és una de les apostes actuals". 

Per la seva banda la Dra. Marta Guzmán, directora mèdica de l'HUGC ha posat de manifest que el centre sanitari ha aconseguit "ser un referent per l'embaràs d'alt risc i prematur extrem. Sense dubte que l'àrea tindrà molt d'èxit i és un servei que es mereix la ciutadania de Sant Cugat". Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha indicat que "aquest hospital és un equipament al servei de la ciutat de Sant Cugat i per a nosaltres és clau. El que ens fa orgull és que l'Hospital General situa la ciutat en el mapa català i estatal. Molts santcugatencs poden dir que han nascut a Sant Cugat".

Una UCIN que fomenta els vincles afectius

Les noves instal·lacions que tripliquen les anteriors FOTO: Localpress

Pel que fa a la UCIN, hi treballa un equip de pediatres neonatòlegs amb formació en cures intensives neonatals, intensives pediàtriques i un equip d'infermeria altament especialitzat en la cura dels nens i de les seves famílies. La UCIN consta de 3 boxes individuals d'UCI pediàtrica, 7 boxs d'UCI Neonatal, dels que 2 són quirofanables, 7 boxs de cures intermèdies i 8 de cures mínimes.

En aquest espai, on els pares poden accedir en tot moment, es fomenta la pràctica del mètode cangur, pell amb pell, que repercuteix en el control de la temperatura, a més de la lactància materna i en el desenvolupament de vincles afectius i que aporta importants beneficis emocionals, neurològics i una evolució més favorable, entre d'altres. En aquest sentit la unitat ha estat dissenyada per al benestar, el confort, la seguretat i la tranquil·litat del nadó.

Les dades de Pediatria i Ginecologia

Pediatria, Ginecologia i Obstetrícia configuren el 20% de les visites de l'Hospital, el 51% de les urgències i el 12% del total d'intervencions quirúrgiques. Les 55.000 visites anuals a urgències pediàtriques, 40.000 en consultes externes de pediatria i 1.700 hospitalitzacions de nens; els 350 nadons que ingressen a la Unitat de Cures Intensives Neonatals i el volum anual que registra Ginecologia amb 2.200 parts, 40.000 visites a les consultes externes, 40.000 proves diagnòstiques, més de 12.000 consultes a urgències, i 1.600 intervencions quirúrgiques, donen idea del volum d'activitat d'aquesta àrea.

 
Comentaris

Destaquem