La pell dels altres

Espai que el TOT Sant Cugat cedeix a les entitats locals

La presentació del Dr. Josep M. Mascaró sobre la pell, òrgan de relació amb tot el cos humà, juntament amb els seus annexes com les mucoses d’estructures semblants, llavis, interiors de la boca, galtes... va ser un avís sobre la gran cura que requereix aquesta, per ser observada i les repercussions que pot representar encobrint altres patologies.


La pell protegeix l’organisme de lesions infeccioses, deshidratació, raigs ultraviolats i estímuls exteriors del medi ambient com la temperatura, pressió, fricció, traumatismes...

Les tres capes de la pell tenen la seva pròpia funció i objectius.


La funció del dermatòleg consisteix a estar molt atent a revisar, observar i diagnosticar què transmet una pell no sols exteriorment, sinó també malalties internes.


De les recomanacions per a la conservació de la pell del Dr. Mascaró, entre altres, destaquem, a part d’uns hàbits higiènics imprescindibles perquè la brutícia descompon la pell i crea irritacions, la manca d’hidratació, historial familiar de malalties de pell en cas d’existir casos en els avantpassats.

No fumar. Vida sana i exercici adequat a cada edat. Alimentació sana. Protecció del sol, ja que tota penetració dels raigs ultraviolats, encara que la melanina i la queratina impedeixin tota la seva acció sobre les cèl·lules, una excessiva exposició en el temps obra un camí per a l’aparició de càncers de pell i altres.

Cal advertir que la majoria de teixits són travessats pels raigs. Procurar assessorament amb l’especialista, ja que molts productes publicitaris no són els més adequats i altres són ineficaços.

Cuidar les ungles hidratant-les tan sols amb aigua.

Protecció des de petits del sol, ja que aquest es va acumulant al llarg de la vida i visitar a l’especialista davant símptomes anormals i que poden ajudar a diagnosticar altres patologies.

Marc Plens

 
Comentaris

Destaquem