La presidenta de l'AFA desconeix si els nous mòduls de La Mirada seran suficients

Elisenda Casanelles no sap si els nous mòduls serviran per a les noves ràtios impulsades per Educació i Salut

La Presidenta de l'AFA La Mirada, Elisenda Casanelles, ha valorat les noves mesures que han impulsat aquesta setmana les conselleries d'Educació i Sanitat per garantir la tornada a l'escola tot i el coronavirus. D'aquestes impressions, destaquen els interrogants sobre el fet que els nous mòduls de La Mirada siguin suficients amb les noves ràtios.

Més info: Quin serà el protocol del curs escolar 2020/2021 per fer front a la COVID-19?

Noves ràtios

Amb les noves ràtios que proposen Ensenyament i Sanitat  (menys de 20 alumnes a Infantil i Primària i grups reduïts a la Secundària i Batxillerat), la Presidenta de l'AFA La Mirada ha mostrat el seu desconeixement sobre si amb els nous espais n'hi haurà prou.

"Desconeixem si l'espai serà suficient" perquè La Mirada tenia un "problema d'espai" que en principi amb els nous mòduls i les anteriors ràtios quedava resolt.

Per resoldre aquests interrogants, té pendent una reunió amb la direcció de l'escola la setmana que ve.

Més info: Arriben els nous mòduls de l'Escola La Mirada

Aïllament de positius i contactes

En termes generals, Casanelles també ha mostrat la seva "inquietud" pel confinament dels nens que donin positiu o que siguin contactes directes d'un positiu. Ha afirmat que si es produeix només un cop durant el curs, la majoria dels pares ho podran assumir, però serà ben diferent si l'aïllament dels nens a casa es converteix en una constant i es repeteix "cada dues setmanes" o setmana rere setmana.

A més, ha valorat el que deia la Ministra d'educació, Isabel Celaá, en una entrevista aquest dimecres a la Cadena Ser. En aquesta conversa ha explicat que el Govern espanyol estudia fórmules en el cas de famílies en quarantena, com una baixa o un permís retribuït, tot i que també ha deixat clar que això és competència dels ministeris de Treball i Sanitat.

Conciliació familiar i mascaretes

Sobre aquestes probables mesures, Casanelles ha expressat que qualsevol de les dues propostes és "tranquil·litzadora", tot i que també ha reconegut que de cara a les empreses "això és un daltabaix" sobretot si els aïllaments es tornen recurrents.

Sobre l'ús de les mascaretes, la Presidenta de l'AFA La Mirada ha defensat la proposta perquè considera que a la majoria de les escoles de Catalunya "és difícil que els nens estiguin a dos metres de distància"."És enrevessat, però és una mesura per protegir-nos". I ha afegit que "ens hem d'anar acostumant a l'ús de les mascaretes" com fan al Japó on el seu ús és habitual.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem