La primera seu de la Societat Coral la Unió Santcugatenca

Vint anys després de la fundació, la societat s’havia consolidat totalment

Es tracta de la primera en propietat, ja que en un primer moment la Societat utilitzà com a local de reunions el cafè de Cal Tadeo del carrer Santa Maria. Poc temps després, s’arrenden unes estances de Cal Lluc on s’establí la seu social.

L’any 1910, la Unió va comprar un terreny a Can Llovateres, situat al carrer Francesc Moragas cantonada amb el carrer de la Lluna, on es va construir el primer local social propietat dels socis. Un local ampli de planta baixa, amb servei de cafè-bar i billars, inaugurat l’any 1913. 

Vint anys després de la  fundació, la societat s’havia consolidat totalment i constituïa l’associació cultural més significativa de Sant Cugat. El nombre d’activitats i la creixent afiliació de nous socis posaren de manifest que el local era insuficient. Així doncs, el 1921, essent president Llogari Sitges i Canyameres, es va comprar un terreny de 1.440 m2 a Can Mates, al carrer Sant Sever (avui av. Josep Anselm Clavé) i s’iniciaren les gestions per construir-hi un nou local.

L’any 1923 continuen les obres i malgrat que la sala d’actes no estava acabada del tot, aprofitant l’homenatge al dramaturg Àngel Guimerà, s’hi representà “Terra Baixa”, amb l’assistència de l’autor.

 
Comentaris

Destaquem