La santcugatenca Laura Gené, en crida i cerca pel tancament al rectorat de la UAB

La Fiscalia demana entre 11 i 14 anys de presó per als 27 imputats en aquest cas

La santcugatenca Laura Gené és una de les quatre persones que, en aquests moments, es troba en crida i cerca pel tancament al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que va tenir lloc l'abril del 2013. 

El tancament responia a la reivindicació, per part dels estudiants, perquè s'executessin les mocions aprovades al claustre, de manera democràtica. 

Mesos després els imputats, que són 27 persones, d'aquí neix el nom del col·lectiu Som 27 i més, van començar a rebre les notificacions conforme estaven sent investigats. El juliol de l'any passat els imputats van rebre la petició del Fiscal d'entrar a presó entre 11 i 14 anys i una petició de responsabilitat civil de 384.000 euros pels danys causats a la universitat. En aquest cas, la petició ha baixat fins a 11.000 euros. 

En el darrer mes, han tingut lloc tres detencions per alguns dels imputats i han començat a executar les crides i cerques dels altrs membres. 

La santcugatenca Laura Gené, apareixia aquest dijous, 1 de febrer, davant l'Ajuntament de Sant Cugat per fer una roda de premsa i comunicar que "estic aquí per donar la cara, per dir que no ens estem amagant de res, que el que estàvem fent era defensar la universitat pública i que ho tornaríem a fer tantes vegades com calgui". 

Gené ha afegit que "estic vivint inquieta. Però en qualsevol cas des de la fermesa i la convicció que no vam fer res que fos delictiu, i menys encara que hagi de suposar 14 anys de presó".

La roda de premsa va ser simultània amb dues rodes de premsa més a Barcelona que van comptar amb la presència d'altres imputats pel cas. 

Aquí a Sant Cugat, Laura Gené va comptar amb el suport de la diputada de la CUP-CC Maria Sirvent i del membre d'Alerta Solidària Xavier Pellicer.  

Més informació
 
Comentaris

Destaquem