La Unió es querella contra l'expresident de l'entitat Pere Marín

La denuncia ve motivada perquè va contraure de forma unilateral un crèdit en nom de l'entitat que ha resultat ser del tot perjudicial per a la Unió

Pere Marín, expresident de la Unió Santcugatenca, va intervenir al torn de participació ciutadana previ al ple d'aquest dilluns 20 d'abril per exigir a l'Ajuntament el pagament dels 64.000 euros que encara no l'han retornat en concepte del préstec personal que va fer a la Unió ara fa cinc anys per salvar-la de ser embargada i subhastada. L'alcaldessa, Mercè Conesa, el va respondre que el pagarien en el moment que s'aclareixin alguns “dubtes” en relació a aquest pagament.

Unes hores més tard, en el torn de precs i preguntes del Ple Municipal, el PP va demanar informació sobre els “dubtes” de què havia parlat l'alcaldessa. Xavier Escura, regidor de Cultura, va ser qui es va encarregar d'aclarir-los. La Unió ha demandat al senyor Marín per extralimitar-se en les seves funcions quan va contraure, segons paraules del mateix Escura, “un préstec en nom de l'entitat absolutament perjudicial per a la Unió”.

La cronologia dels fets, segons la Unió

El 2010, Pere Marín va decidir posar de la seva butxaca els diners necessaris per rescatar la Unió de ser embargada. Calien aproximadament uns 170.000 euros, dels quals ell en va dipositar un total de 126.000. La resta, aproximadament 44.000 euros, els va obtenir, segons la Unió, d'un prestador particular, amb un interès anual d'un 24%. Aquest préstec es va fer a nom de la Unió Santcugatenca.

Dos anys més tard aquest prestador va reclamar a l'entitat els 44.000 euros esmentats més un any d'interessos. Com no els van pagar, el prestador va demandar-los i la Unió va haver d'admetre el deute. Va haver de pagar els 44.000 euros, els interessos i les despeses judicials, una quantitat que ascendia a més de 94.000 euros. Aquest deute el va acabar pagant l'Ajuntament.

Per què el demanda?

Aquests 94.000 euros que va haver de pagar l'Ajuntament, juntament amb una segona demanda d'una quarta persona que reclama 37.000 euros en concepte de liquidació d'embargament, són els que ara han aturat el retorn dels diners al senyor Marín. “En el moment en què vam rebre la segona demanda vam posar una querella civil contra el senyor Marín”, explica el president de la Unió, David Pujol. Pujol argumenta que Marín va manllevar uns diners de forma unilateral i sense autorització de ningú”.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, va assegurar al Ple que és una situació delicada i que han de ser prudents. “Estic segura que el senyor Marín va actuar de bona fe”. Segons Escura, el fet d'haver rebut dues demandes seguides fa indicar que es tractaria d'una estafa i que el senyor Marín, segons el seu parer, hauria estat "víctima d'un engany".

 
Comentaris

Destaquem