La Unió vol tornar a ser la "pedra angular" de la cultura santcugatenca

"La Unió ha de tornar a ser el punt de trobada que havia estat", defensen des de l'entitat centenària de Sant Cugat

A pocs mesos de tornar a la seva reformada seu, La Unió Santcugatenca ha engegat un procés participatiu per escoltar l'opinió dels socis i població en general respecte quin ha de ser el futur de l'entitat centenària. L'objectiu és tornar a recuperar el paper central que La Unió havia jugat fins als anys 90 i que va anar perdent paulatinament. "La idea és que La Unió torni a ser un centre cultural de referència. Volem ser una pedra angular de la cultura de Sant Cugat", ha reivindicat el seu president, David Pujol.

I l'entitat ho vol fer conjuntament amb els santcugatencs i santcugatenques. "Estem fent un procés per tornar-nos a mirar endins, què volem que sigui La Unió a partir d'ara", ha destacat la vicepresidenta, Esther Madrona, que aposta per esdevenir "un centre cultural per donar cabuda a les manifestacions culturals i socials de la ciutat". A més d'acollir les seves seccions, com Fila Zero o Bastoners, i que previsiblement podran tornar a la seu del carrer d'Anselm Clavé aquest estiu. Després d'anys de "parlar d'obres" i de "molts retards", l'entitat confia que finalment al setembre l'activitat pugui tornar a La Unió, a l'espera d'una segona fase d'obres per adequar l'espai de teatre.

Més info: Les obres de la Unió avancen amb el principal objectiu que les entitats tornin "a casa"

"Volem comptar amb l'opinió de tots els santcugatencs i santcugatenques. No ens volem tancar, volem obrir les portes de l'edifici", ha emfatitzat Madrona, que ha explicat que es faran trobades amb les entitats de cultura popular, xerrades sobre models de gestió, i altres propostes per anar recollint les opinions de la ciutat.

"La Unió ha de tornar a ser el punt de trobada que havia estat. L'essència de La Unió són les persones i volem que hi tornin a donar vida", ha destacat la vicepresidenta. "Fins als anys 90, La Unió era un centre cultural important a Sant Cugat. Però no va ser capaç de posar-se al dia del creixement tant bèstia que ha fet la ciutat en els últims 30 anys", ha recordat David Pujol.

 

 
Comentaris

Destaquem