LaFACT aterra a Sant Cugat amb nova seu per crear més oportunitats per les persones

La Factoria Social de Terrassa estrena instal·lacions al carrer Doctor Murillo, 12, des d’on oferirà serveis d’atenció a la gent gran i d’inserció laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual

LaFACT, la Factoria Social de Terrassa, ha inaugurat aquest dimarts la seva nova seu a Sant Cugat del Vallès. L’entitat, que compta amb una llarga trajectòria a la ciutat de Terrassa, té com a propòsit la creació d’oportunitats per a les persones, concretament acompanyant més de 600 persones amb discapacitat intel·lectual per aconseguir l’accés al mercat laboral, orientant i oferint serveis i activitats adaptades a l’estil de vida de més de 2000 persones grans i fent accessible la cultura a més de 45.000 espectadors a l’any.

Per poder dur a terme aquesta tasca social, LaFACT compta amb el suport de totes les persones que confien en la qualitat dels productes i serveis que ofereixen les seves socioempreses a Terrassa i dels quals ara també en podran començar a gaudir les persones de Sant Cugat amb la propera obertura del Centre de Dia, que durant l’acte s'ha pogut visitar, i d’altres serveis per a gent gran i persones amb discapacitat intel·lectual.

La inauguració d’aquesta nova seu ha estat presidida per l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i per Xavier Queralt, president de LaFACT. A més, també ha comptat amb la presència del tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro i de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona. En paraules de Xavier Queralt, “Sant Cugat és la primera ciutat a on ens instal·lem fora del nostre territori d’origen. L’hem triada per la seva rellevància com a eix econòmic i ciutat important del Vallès, però també per la proximitat emocional que sempre ha unit Sant Cugat i Terrassa, dues ciutats caracteritzades per l’emprenedoria social, l’esperit local i el sentiment d’arrelament de la seva gent”. Per la seva part, Mireia Ingla, ha volgut destacar que “és un projecte molt pertinent i necessari per a la ciutat. El govern actual té l’objectiu de no deixar ningú enrere com la gent gran. Per això, necessitem entitats com LaFact per col·laborar conjuntament i poder respondre a aquestes necessitats tan assistencials com culturals".

Xavier Queralt president de laFACT i Mireia Ingla alcaldessa de Sant Cugat

Xavier Queralt president de laFACT i Mireia Ingla alcaldessa de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

El sentit de les noves instal·lacions de la FACT a Sant Cugat

Les noves instal·lacions de LaFACT, ubicades en ple centre de Sant Cugat, al carrer Doctor Murillo, 12, signifiquen un pas important per a l’entitat per apropar la seva expertesa en l’atenció a les persones a tota la ciutadania de la ciutat.

Així, LaFACT oferirà acompanyament a persones grans mitjançant diferents serveis. El principal, que aviat obrirà les portes, és un Centre de Dia amb 42 places on s’atendran aquelles persones grans que volen un acompanyament durant unes hores al dia, compaginant-lo amb l’estada a casa seva. Els usuaris comptaran amb un equip format per professionals d’infermeria, fisioteràpia, treball social, psicologia, educació social, personal gerocultor i monitors. També es donarà el servei d’Atenció Domiciliària a aquelles persones de Sant Cugat i rodalia que prefereixin ser atesos per professionals a casa seva. Aquest servei s’inclou també la Restauració Social, que elaborarà menús diaris personalitzats elaborats per dietistes per repartir-los a domicili.

A més, LaFACT oferirà orientació i activitats per a persones de més de 60 anys de Sant Cugat i rodalia. L’objectiu és dotar-los d’una xarxa de suport i noves relacions interpersonals per tal que visquin aquesta nova etapa vital amb plenitud.

Des de Sant Cugat, LaFACT també oferirà acompanyament a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. L’entitat fa 50 anys que treballa en aquest sentit, amb un model propi centrat en l’elaboració d’itineraris personalitzats per a cada cas i duent, en paral·lel, una tasca de sensibilització al teixit empresarial de la zona sobre la importància de la inclusió social a les organitzacions actuals.

 

EL nou local de LaFACT a Sant CUgat està al centre de la ciutat i compta amb 500 m2 d'espais polivalents per donar resposta a les necessitats de la gent gran. FOTO: Cedida

El nou local de LaFACT a Sant CUgat està al centre de la ciutat i compta amb 500 m2 d'espais polivalents per donar resposta a les necessitats de la gent gran. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem