Les 6 platges més atractives que hi ha a prop de Sant Cugat

Per a aquests calorosos i llargs dies d'estiu proposem una sèrie de platges, pròximes a la ciutat, per gaudir d'una jornada de sol, sorra i aigua

L'estiu és sinònim de platja i, tot i que a Sant Cugat no n'hi ha, no cal anar gaire lluny per trobar platges amb encant i passar el dia amb amica o familiars en un entorn ideal, tot refrescant-se per combatre la calor de l'estiu.

Platja de Sant Sebastià

Es troba entre el casc antic i el port esportiu de Sitges, enclavada en un barri de tradició marinera. És una platja familiar freqüentada pels sitgetans, amb una longitud de més de 200 metres. Des de la sorra es gaudeix de magnífiques panoràmiques del casc antic, enclavat sobre un petit turó que domina el Mediterrani. La platja disposa de tots els serveis i està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Per arribar-hi, des de Sant Cugat, amb cotxe s'hi pot arribar en 45 minuts, mentre que en transport públic cal una hora i mitja de viatge.

Platja de Sant Sebastià, a Sitges. FOTO: Cedida

Platja de Sant Sebastià, a Sitges. FOTO: Cedida

Platja de Morer

Situada a la zona nord del municipi de Sant Pol de Mar, aquesta platja transcorre paraŀlela a la via del tren i a la carretera N-II. Té una longitud de 750 metres de sorra de gra gruixut i color daurat, i s’estreny a mesura que avança cap a l’est. Situades per sobre de l’autopista, hi ha les ruïnes romanes del Morer, un centre de producció de vi procedent del segle I. La platja disposa de servei de dutxes, rentapeus, punt de la Creu Roja, font d’aigua potable i passeres de fusta per a persones amb mobilitat reduïda.

Igual que en l'anterior, amb 45 minuts de cotxe s'hi pot arribar, mentre que en transport públic caldrà destinar-hi el doble de temps.

Platja del Morer, a Sant Pol de Mar. FOTO: Cedida

Platja del Morer, a Sant Pol de Mar. FOTO: Cedida

Platja de Sant Simó

Es troba a la zona nord del terme de Mataró, entre la riera de Sant Simó i el municipi de Sant Andreu de Llavaneres. Té una longitud de 1.100 metres de sorra blanca, però és força estreta i va perdent amplada a mesura que s’acosta a Sant Andreu de Llavaneres. La platja està dividida en una zona d’ús familiar, que es troba més a prop de Mataró, on es concentren la majoria dels serveis –aparcament, dutxes i rentapeus, lloguer de gandules i xiringuitos–; i una altra més allunyada de caràcter naturista. Aquest sector és molt interessant per als que practiquen el busseig.

El trajecte en contxe és de poc menys de 40 minuts. Per anar-hi en transport públic caldrà destinar-hi unes dues hores.

Platja de Sant Simó, a Mataró. FOTO: Cedida

Platja de Sant Simó, a Mataró. FOTO: Cedida

Les Casetes del Garraf

Situada al nucli urbà de Garraf, aquesta platja té una longitud de 380 metres, sorra fina barrejada amb pedres i molt poc pendent d’entrada al mar. Entre la platja i la via del tren es troba la zona que dóna nom a la platja, una mena de barri mariner construït gairebé sobre la sorra de la platja. Les cabanes de fusta, ara remodelades, són antigues barraques que els pescadors utilitzaven per guardar els seus estris. Disposa de servei de dutxes, lavabos i equip de salvament, lloguen gandules, para-sols i patins a pedals. També hi ha un hotel i un parell de restaurants.

Platja de les Casetes del Garraf, al Garraf. FOTO: Cedida

Platja de les Casetes del Garraf, al Garraf. FOTO: Cedida

Cala de l'Home Mort

És una platja naturista situada en un racó apartat al sud del terme de Sitges, conformada per la Platja de l’Home Mort i la Platja de Roses. Totes dues es troben separades per un petit penya-segat rocallós i dibuixen una badia oberta als vents de la zona. La longitud de les dues platges s’apropa als 300 metres, però no superen els deu metres d’amplada. Les aigües són poc profundes i el fons marí està format per petites roques i sorra. Hi ha un xiringuito amb terrassa i servei de lloguer de gandules i para-sols.

El trajecte en cotxe és de menys d'una hora, mentre que amb transport públic es triga poc més d'una hora i mitja.

Cala de l'Home Mort, a Sitges. FOTO: Cedida

Cala de l'Home Mort, a Sitges. FOTO: Cedida

Barceloneta

Platja Barceloneta Barcelona c1

Platja de Barceloneta FOTO: Ajuntament Barcelona

La platja de la Barceloneta té una llargada de 422 metres i és una de les platges més antigues i amb més tradició de la ciutat. És l'entrada al mar del barri que porta el seu nom i una de les més concorregudes durant els mesos d'estiu. S'hi troben moltes opcions de restauració i oci.

En transport públic des de Sant Cugat s'hi pot arribar en una hora, combinant el ferrocarril (fins a plaça de Catalunya) amb el metro o el bus. En cotxe s'hi pot accedir en uns trenta minuts.

 
Comentaris

Destaquem