contingut promocionat
Sant Cugat fruits

Les amanides de primavera amb les que et lleparàs els dits

L’únic ingredient que no pot faltar a la cuina és la creativitat

A la primavera es poden preparar amanides molt vistoses, senzilles i econòmiques. Us fem algunes propostes


• Peleu 400 g d'espàrrecs blancs i coeu-los 10 minuts en aigua sal i sucre. Trossegeu 100 g de bròquil i coeu en aigua amb sal. Peleu 50 g de festucs, lamineu 1 gra d'all, i salteu-los en una paella amb 3 cullerades d'oli d'oliva. Retireu del foc, afegiu 1 cullerada de vinagre i removeu. En un plat de servir poseu el bròquil i els espàrrecs, talleu unes làmines de ceba tendra i amaniu amb sal i la vinagreta. 


• Coeu 150 g d'arròs en aigua amb sal i 1 cullerada d'oli, uns 18 minuts. Reserveu. Talleu 1 ceba tendra a bocins. Lamineu 100 g de xampinyons. Talleu a bastonets 6 espàrrecs verds. Saltegeu els vegetals en una paella amb 2 cullerades d'oli d'oliva. Retireu del foc, poseu a punt de sal i reserveu. En una plata per amanides poseu 200 g de cigrons cuits sobre una base d'enciams variats. Afegiu l'arròs i el saltat amanit amb una vinagreta, que es fa barrejant 3 parts d'oli d'oliva, 1 part de vinagre i 1 grapat de maduixes trossejades, afegint un pessic de pebre blanc i de sal. 


• Saltegeu 250 g de carabassons a tires, 1 ceba tendra en juliana i 100 g de cirerols en una paella amb oli d'oliva. Saltegeu 5 minuts a foc mitjà. Poseu a punt de sal i reserveu. En altra paella salteu 200 g de gambes pelades i 200 de rap a trossets amb 1 cullerada d'oli d'oliva i unes gotes de salsa teriyaki. Cuineu uns instants i reserveu. En un plat de servir prepareu una base d'enciams variats, afegiu els saltejats i aboqueu-ne els sucs, unes gotes d'oli d'oliva i salsa teriyaki. 


• Coeu 250 g de pasta en aigua amb sal. Aboqueu en un plat de servir i amaniu amb 4 cullerades d'oli d'oliva i unes fulletes d'alfàbrega. Renteu un quart d'enciam, 50 g d'espinacs baby i 1 tomàquet, trossegeu i poseu amb la pasta. A sobre poseu 150 g de tonyina fresca marcada en la paella amb un rajolí d'oli d'oliva i sal. En una paella amb 2 cullerades d'oli calent saltegeu 50 g de prunes sense os amb una mica d'all picat. Fora del foc afegiu 2 cullerades de vinagre de sidra i moveu en cercles per lligar la vinagreta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem