Les cites indispensables del 2017 a Sant Cugat

Comença un nou any carregat d'activitats que són un clàssic a la ciutat

Arriba el 2017 i amb ell l'hora de preparar les agendes. I és que Sant Cugat és una ciutat amb propostes per a tots els gustos que s'estenen durant tot l'any. Repassem alguns dels imprescindibles de l'any que comença.

Gener

Jaume Mas i Jai, als Tres Tombs. FOTO: Lali Puig

L'any comença a Sant Cugat amb una cita amb la tradició. El 17 de gener és Sant Antoni, i la ciutat es tornarà a vestir de gala per beneir els seus animals durant Els Tres Tombs. Sant Cugat recordarà així, un any més, el seu passat agrícola amb cavalls i carruatges, i es tornaran a beneir els animals domèstics, com passava el 2016.

Febrer

El ball de Gitanes se celebrarà el 25 de febrer FOTO: Lali Puig

Amb el mes de febrer tornarà la disbauxa a Sant Cugat; tornarà el Carnaval de Sant Cugat. Dies de gresca en què el Gall tornarà a regnar per uns dies prenent el poder a l'alcaldessa. Una celebració arrelada a la ciutat que tornarà a portar les Gitanes a plaça, enguany, amb nou rècord, ja que ja s'hi ha inscrit 328 balladors. La plaça d'Octavià es tornarà a quedar petita! Com en els darrers anys, la festa acabarà quan l'alcaldessa recuperi el poder.

Març

Com cada any se celebra Sant Medir FOTO: Artur Ribera

El copatró de Sant Cugat és el protagonista del mes de març a la ciutat, amb la celebració de Sant Medir el dia 3. Un any més, centenars de santcugatencs pelegrinaran fins a l'ermita per celebrar la festa i commemorar el miracle de les faves. L'any passat, més de 2.000 persones van fer el recorregut.

Abril

Ha estat la 58a Marxa Infantil   FOTOS: Lali Puig

I amb l'abril tornen les roses i els llibres, i l'olor de primavera. Un any més, Sant Jordi és el protagonista indiscutible dia 23, i desenes de parades de llibres i flors ompliran Sant Cugat. Tornarà la Taula d'Escriptors Locals del TOT, la poesia amb Òmnium, i les diferents propostes de les entitats.

I una cita imprescindible a la ciutat: la Marxa Infantil. Un any més, milers de nens i nenes ompliran el Parc Natural de Collserola per celebrar la 59a edició de la Marxa Infantil organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC). Una cita de la qual van participar 2.500 santcugatencs el 2016.

Maig

El vermut és de tota la vida FOTO: Haidy Blanch

El mes de maig començarà reivindicatiu a Sant Cugat, celebrant dia 1 de maig. Diferents col·lectius sortiran al carrer per reivindicar els drets dels treballadors. El 2016, els treballadors de Delphi en van ser els protagonistes.

D'altra banda, torna la Fira del Vermut a Sant Cugat. Una cita organitzada per vadevi.cat i TotMedia que l'any passat va aplegar 8.000 persones a la plaça de Barcelona.

Juny

Petits i grans ballen el 'Paga-li, Joan' per Festa Major FOTO: Lali Puig

Al juny és Festa Major! Sant Cugat estarà de festa per celebrar Sant Pere. Tornaran els clàssics com el Paga-li, Joan!, el concurs d'arrossos, que l'any passat va guanyar 'Pedro Martínez', i les propostes musicals, com Kiko Veneno el 2016. I moltes més sorpreses que es descobriran quan s'acosti a cita. Una festa que l'any passat va durar sis dies.

Juliol

La Festa Major de Mira-sol  FOTO: Haidy Blanch

I al mes de juliol, la festa major arriba als districtes. Primer serà el torn de Mira-sol, que el 2016 vivia una celebració "cívica i acalorada". La festa es traslladarà després a la Floresta, on l'any passat tot el barri es va bolcar en la celebració.

Agost

Set de vacances! FOTO: Haidy Blanch

Al mes d'agost Sant Cugat es tornarà a submergir en les vacances, baixant notablement l'activitat a la ciutat, per reprendre-la novament al mes de setembre.

Setembre

És Festa Major a Valldoreix  FOTO: Haidy Blanch

Torna l'activitat, i al setembre es viuen dues festes majors a la ciutat. Les Planes viurà la seva festa major amb el repte de superar el fet que el 2016 fos "excepcional".

A Valldoreix tornarà la festa a finals de setembre, després que la passada festa acabés amb la satisfacció dels organitzadors per l'alta participació.

Octubre

Continuïtat assegurada per als Petits Camaleons  FOTO: Haidy Blanch

El mes d'octubre arriba un any més atapeït de propostes a Sant Cugat. D'una banda, amb la celebració de la festa de les entitats, la Festa de Tardor, que el 2016 celebrava els seus 40 anys. Abans, però, tornarà el festival musical per a nens i nenes, els Petits Camaleons, que arribaran a la sisena edició després que l'any passat arribessin al seu sostre amb 6.000 espectadors.

I una altra cita consolidada, la Mitja Marató de Sant Cugat. Enguany arribarà a la 33a edició, després que el 2016 hi participessin 1.179 atletes. I encara més. A l'octubre també torna el Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. Una cita poètica que en la seva 16a edició ja demostrava seguir en plena forma.

Novembre

Cros Ciutat de Sant Cugat FOTO: Lali Álvarez

El mes de novembre arriba amb una cita esportiva de referència.: el 19è Cros Ciutat de Sant Cugat. Una cita que compta amb el repte de superar el nombre de participants del 2016, quan es batia el rècord amb 4.164 participants.

Desembre

Imatge d'un espectacle de l'Envelat 2016 FOTO: Lali Álvarez

Nadal per totes bandes. L'any acabarà amb el Nadal com a protagonista, amb activitats per a tots els gustos i edats, però pensades especialment per als més petits. La ciutat recuperava el 2016 l'Envelat per centralitzar part de les propostes.

I per acomiadar l'any, un indispensable: la Sant Silvestre de Sant Cugat que, com cada any, es correrà, entre disfresses i gresca, la tarda del 31 de desembre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem