Les llàgrimes de Sant Llorenç arriben al seu punt àlgid

El moment amb major freqüència de meteors serà la matinada del 12 al 13 d'agost

Un dels moments més esperats del mes d'agost és la popular pluja d'estels coneguda com les Llàgrimes de Sant Llorenç, o els Perseids. Enguany, el seu punt àlgid serà la matinada del 12 al 13 d'agost, moment en el qual es produirà més freqüència de pas de meteors.

Amb tot, la gairebé coincidència amb la Lluna Plena, que serà el dia 15, en dificultarà la seva visibilitat, motiu pel qual ja durant el cap de setmana han estat molts els que han aprofitat per aixecar els ulls al cel i gaudir de l'espectacle, que ja fa dies que es produeix. Amb tot, un cop es pongui la lluna el dia 12 d'agost, a les 4.45 hores, serà un bon moment per gaudir de la pluja d'estels més famosa de l'any.

 

La pluja d'estels coneguda com les Llàgrimes de Sant Llorenç s'origina quan la Terra creua l'òrbita del cometa Swift-Tuttle. S'anomenen Perseids en referència al seu radiant (punt d'origen aparent sobre la volta del cel), que és a la constel·lació de Perseu, a tocar de la de Cassiopea.

Segons l'Observatori Astronòmic Nacional, la màxima activitat d'aquesta pluja d'estels arribarà entre les 4 i les 17 hores del dia 13. Per tant, la millor nit per a l'observació serà la nit del 12 al 13. Serà llavors quan, en una hora, es podrien arribar a observar uns 200 estels, i la velocitat dels meteors pot superar els 50 quilòmetres per segon.

 

Pel que fa al millor lloc per observar la pluja d'estels, aquests són els que estan allunyats de contaminació lumínica, per tant, lluny dels nuclis urbans. A Sant Cugat del Vallès, una bona opció és anar a Collserola, buscar un lloc elevat, i mirar en direcció nord-est.

Més enllà d'aquest pic, cal recordar que els Perseids són visibles entre mitjans de juliol i finals d'agost.

 
Comentaris

Destaquem