Les papereres de la Floresta ja són antisenglars

Ara queden els contenidors, que encara poden ser tombats pels senglars, que escampen la brossa

Totes les papereres de la Floresta ja compten amb un sistema antibloqueig per evitar que els senglars les tombin i escampin les deixalles pel carrer. Així ho ha assegurat el president del Consell de Barri, Ramon Piqué, durant la sessió celebrada aquest 7 de febrer amb una cinquantena de veïns.

És una de les mesures per intentar reduir l'augment de la presència d'aquest animal en zones residencials i reduir els desperfectes que ocasionen. I és que les actituds dels humans i tot el que generen, com les deixalles, són un dels principals motius de l'augment dels senglars i el seu desplaçament cap a zones més urbanes.

L'altra reivindicació veïnal ha estat sempre posar proteccions en els contenidors, amb el mateix objectiu d'evitar que els senglars els tombin i escampin la brossa. Precisament, un dels projectes que els veïns de la Floresta van votar del pressupost de lliure disposició era impulsar el projecte per tal de poder protegir els contenidors.

Durant aquest Consell de Barri, s'ha informat que per ara es farà una prova pilot per tal de veure quina és la millor solució. “Si es tracta de substituir tots els contenidors, és un projecte de més gran escala i que s'ha de solucionar des de l'Ajuntament”, ha explicat Eva Serrats, presidenta del Consell de barri.

“Els contenidors han d'estar protegits, molts municipis ho tenen”, ha reclamat una veïna durant la sessió.

Consell de Barri

Els senglars més inteligents... (La Floresta) FOTO: Artur Ribera

De tot això se n'ha parlat durant el Consell de Barri de la Floresta del 7 de febrer, on s'han tractat molts altres temes. El manteniment i la neteja del barri, el procés participatiu dels diners de lliure disposició, el centenari de la Floresta o l'aparició de pintades feixistes, entre molts altres, són qüestions que van sortir.

El TOT anirà donant els detalls de totes aquestes informacions durant els pròxims dies.

Els senglars baixen al nucli urbà en busca de menjar. FOTO: Arxiu
Més informació
 
Comentaris

Destaquem