Les personalitats santcugatenques que han mort aquest 2016

Les defuncions d'aquest 2016

José Luis Marín Mercader

Va morir el 9 de gener amb 73 anys. Artista. Entre les seves exposicions destaca la del 2002 al claustre del Monestir amb el títol “30 anys pintant Sant Cugat”

Tomàs Grau

Va morir el 10 de gener amb 89 anys. Autor d’articles sobre fets històrics i tradicions al TOT Sant Cugat, i també de diversos llibres. Membre actiu de la Penya Regalèssia.

Maria Teresa Farrés

Va morir el 18 de gener amb 95 anys. Va fundar la botiga de confeccions Campmany del carrer de Valldoreix, inicialment al carrer de Martorell.

Alfonso Guisado

Va morir el 25 de gener amb 66 anys. Era paleta. Militant socialista i activista veïnal. Impulsor de l’agermanament de Sant Cugat amb La Haba. 

Maria Prat

Va morir el 29 de gener amb 85 anys. Formava part de la segona generació de l’empresa Uniformes Prat, fundada per la seva mare l’any 1930.

Horts Wein

Va morir el 14 de febrer amb 75 anys. Va ser entrenador de la selecció espanyola absoluta masculina d’hoquei sobre herba entre 1973 i 1984.

Antonio Barrachina

Va morir el 9 d’abril amb 75 anys. Cofundador del CE La Farga, club de futbol vinculat al col·legi La Farga. Va ser l’entrenador del primer equip durant 36 anys.

Isabel Martínez

Va morir el 16 d’abril amb 83 anys. Va ser la fundadora i presidenta durant 15 anys de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFA) de Sant Cugat.

Maribel Martínez

Va morir el 7 de maig amb 64 anys després d’una llarga malaltia. Era la propietària de la gelateria La Jijonenca, situada al carrer Major.

Artur Pomar

Va morir el 26 de maig amb 84 anys. Va arribar a ser el millor jugador d’escacs de l’Estat espanyol.  El seu millor rànquing ELO va ser de 2.655 punts, el març de 1962.

Jordi Johe

Va morir el juny amb 69 anys. Casteller de Sant Cugat. Va ser cap de colla dels Gausacs l’any 2001.

Rafa Recolons

Va morir el 21 de juny amb 79 anys. Era historiador i empresari. Va presidir l’associació d’Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat. 

Jaume Belda

Va morir el 27 de juny. Era el propietari del Bar Catalunya, ubicat a la plaça de Lluís Millet, un dels locals amb més tradició de Sant Cugat. 

Miquel Paraira

Va morir el 5 d’agost amb 80 anys. Militant d’UDC, va ser president de l’EMD de Valldoreix del 1999 al 2002.

Carles Velat

Va morir el 24 d’agost amb 69 anys. Va treballar al teatre, el cinema i la televisió, i també va fer d’actor de doblatge.

Pere Xercavins

Va morir el 3 de setembre amb 88 anys. Empresari i tinent d’alcalde a l’Ajuntament els anys 70. Va ser de la junta del Celler Cooperatiu.

Emili Rey

Va morir el 5 de setembre. Enginyer industrial especialitzat en estalvi energètic. Va ser president de l’Associació de Propietaris i Veïns  de Sant Cugat. 

Javier Pérez del Pulgar

Va morir el 6 de setembre amb 63 anys. Era el propietari de la immobiliària i administració de finques Organ.

Larua Martínez

Va morir el 9 de setembre amb 43 anys. Era la cap de la secció de Societat i Cultura de RAC1. També havia treballat a La Sexta i Mediapro.

Madrona Elias

Va morir el 16 d’octubre amb 79 anys. Una de les més grans clavicembalistes del nostre país. Fundadora del Festival de Música Barroca de Barcelona.

Rosa Puig

Va morir el 30 d’octubre amb 88 anys. Va regentar la botiga La Fabriqueta del carrer de Santa Maria. Un negoci familiar gairebé centenari.

Pepe Rodríguez

Va morir el 4 de novembre amb 93 anys. Soci actiu del Club Muntanyenc. Va col·laborar en l’edició dels llibres Rutes per Collserola’ i Arbres singulars de Sant Cugat. 

Josep Grau

Va morir el 6 de novembre amb 80 anys. Cofundador de la Unió Ciclista Sant Cugat, va ser propietari del mític Bar Moka de la plaça de Barcelona.

Toni Sabaté

Va morir el 13 de novembre a 64 anys. Cofundadors de la Ferreteria el Pont. Va formar part d’Amics de Tothom, el casal parroquial, el Club Muntanyenc i la Lira.

Joan Estarlich

Va morir el 20 de novembre amb 60 anys. Era el professor més antic de l’Institut Leonardo da Vinci. El seu departament era el de l’electrònica.

 
Comentaris

Destaquem