Les Planes plora la mort de mossèn Pere

El seu activisme el va fer mereixedor d'un Premi Ciutat de Sant Cugat i de la Medalla d’Honor de Barcelona

Sant Cugat i sobretot el barri de les Planes, plora la mort de mossèn Pere Grau. El religiós que ha mort el migdia d'aquest dimecres, 4 de novembre, a l’edat de 83 anys, era reconegut per la seva tasca social, cultural i assistencial al barri de les Planes. Grau era una persona estimada i reconeguda pel seu activisme i compromís social, que el van portar a ser reconegut amb un Premi Ciutat de Sant Cugat l’any 2006, i amb la Medalla d’Honor de Barcelona el 2007.

 

 

Diversos polítics locals i personalitats del barri han expressat el seu condol i han recordat el caràcter compromès de Grau. En aquest sentit l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha tingut paraules d’afecte pel qual va ser durant gairebé 50 anys el mossèn de les Planes: “Era una persona que és que es va dedicar amb cos i ànima a les Planes i a la seva gent” i ha recordat que “va ser impulsor de millores de caire social i cultural al barri. Ha estat un referent i una persona molt estimada a les Planes”. Begoña Parareda, membre del Grup de Dones i de la Banda de les Planes, ha explicat que “el cura”, tal com se’l coneixia “ha fet de tot pel barri i ha estat al nostre costat tant en l’àmbit espiritual com en el social”. Parareda ha explicat que en els pròxims dies les entitats i veïns de la zona es reuniran per organitzar-li un homenatge de comiat i reconeixement i ha indicat que el barri sencer està “molt disgustat”. De la seva banda el president del Consell de barri de les Planes, Joan Puigdomènech ha lamentat el decés de Grau.

A més el mossèn de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, ha destacat, a través d'una carta, que Grau era un "home extraordinàriament afable. Ha donat un gran suport de molts pobres, malalts i ancians. Home de la terra, ha estat un capellà de cap a peus d’aquells que amb la seva proximitat humana fan que la fe es trobi a peu pla. Sobretot en el sofriment, la solitud i la pobresa". El rector del Monestir de Sant Cugat ha apuntat que: "A molts de nosaltres la seva bonhomia ens ha enfortit" i ha avançat que el Monestir, celebrarà una missa a la seva memòria aquest dilluns, 9 de novembre, a les 20.00 hores.

El mossèn serà acomiadat en una cerimònia fúnebre el matí d’aquest divendres, 6 de novembre, al santuari de la Mare de Déu de la Salut

Gairebé 50 anys al peu del canó a les Planes

Mossèn Pere Grau i Andreu va néixer a Pacs del Penedès el 14 d’abril del 1932, en el si d’una família pagesa i ramadera. Un cop ordenat sacerdot, el 1963, va ser destinat a diferents parròquies d’àrees amb forta problemàtica social, mentre estudiava per ser tècnic sanitari en radiologia. L’any 1967 va ser assignat a la parròquia de la Mare de Déu de la Salut de les Planes, en un moment en què el barri estava mancat dels serveis més elementals, i mossèn Pere va ser un dels impulsors de diferents iniciatives socials i humanitàries.

 

 

D’aquesta manera, va fre realitat una escola parroquial amb llar d'infants i aules d’EGB; un esplai i un centre d’acollida, anomenat Ca l’Avi (el primer centre de la ciutat d’atenció a la gent gran), així com un centre juvenil, el Nostre Club. Sempre al costat de la gent jove, Pere Grau va iniciar una tuna infantil i més tard, als soterranis de l’escola, va crear una sala de festes per als joves que no podien desplaçar-se a Barcelona o Sant Cugat.

 

 

El TOT Sant Cugat l'entrevistava ara fa un any per conèixer la seva tasca al barri.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem