Les Planes tindrà una federació d'associacions de veïns de Sant Cugat i Barcelona

La figura de mossèn Pere Grau ha suposat l'empenta per a la creació d'una federació que agrupi entitats de les parts santcugatenca i barcelonina de les Planes

Una de les peculiaritats de les Planes és que hi ha una part que depèn de l'Ajuntament de Barcelona i una altra part que penja de l'Ajuntament de Sant Cugat. Aquesta divisió ha impossibilitat, en algunes ocasions, la unió de tots els planencs per defensar els interessos comuns del barri.

Per posar fi a aquesta situació, diferents associacions de veïns de les Planes han acordat la creació d'una federació que agrupi tant entitats santcugatenques com barcelonines. Així ho ha explicat el representant de l'Associació de Propietaris i Veïns de les Planes, Sergi Torres, durant el Consell de Barri de les Planes celebrat aquest dimecres, dia 27 de gener: "Hi ha interessos comuns que si defensem junts, tindrem més força per aconseguir".

La figura de mossèn Pere Grau, un referent a tot el barri de les Planes i desaparegut recentment, ha estat clau per avançar cap a aquesta unió. I és que Torres ha detallat al TOT com va sorgir la idea: "Ens vam reunir entitats de les dues parts per preparar un homenatge a mossèn Pere. Allà va sorgir la idea de sumar esforços i fer una federació".

Els impulsors estan enllestint tots els tràmits per inscriure's oficialment com a federació. Per ara, les entitats que s'hi sumen són: Associació de Propietaris i Veïns de les Planes, Associació de Veïns de Can Borrull i l'Associació de Veïns i Cultural El Sanatori. Per la seva banda, l'Associació de Veïns Mas Sauró i l'Associació de Veïns i Propietaris de Mas Guimbau han d'acabar de decidir amb els seus socis si s'hi sumen.

Torres ha detallat que alguns dels objectius que treballaran plegats són aconseguir que la zona 1 del FGC arribi fins a Sant Cugat, que se solucionin els problemes d'aparcament a tot el barri o, entre altres, que es potenciï l'ús del transport públic.

Consell de Barri de les Planes

El Consell de Barri celebrat aquest dimecres, dia 27 de gener, ha servit també per conèixer l'estat d'altres qüestions d'interès per a les Planes. Entre altres, s'ha informat que la urbanització de Can Borrull se segueix ajornant, ja que es refarà el projecte per tal d'aprimar-lo i perquè els veïns hagin d'assumir menys costos. També s'ha parlat sobre la pista de les Planes, que l'Ajuntament s'ha compromès a cobrir per la Festa Major del pròxim mes de setembre.

El TOT publicarà notícies detallades de cadascun d'aquests temes durant els pròxims dies.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem