'Llengua, identitat, país', nou cicle de conferències dels Amics de la Unesco

El cicle, obert a tothom, se celebrarà a l'Arxiu Nacional de Catalunya, els dimecres 7, 14, 21 i 28 d’octubre a les 19.00 hores

Coincidint amb el nou curs l'entitat Amics de la Unesco ofereix, en col·laboració amb Òmnium Cultural, un cicle de quatre conferències que s'ajusten a la realitat que s'està vivint Catalunya i que aborda la temàtica llengua, identitat, país. Des de l'entitat assenyalen que "els catalans estem en un moment històric excepcional. Mai com ara el nostre país està immers en una lluita pel reconeixement dels drets humans plens que com a poble té dret a reclamar".



Amb aquest rere fons, Amics de la Unesco apunta que ara "és moment de donar a conèixer i reconèixer la tasca de persones que dedicaren la seva vida pel nostre país, per la nostra identitat i per la nostra llengua" i en aquest sentit apunten que "Lluís Companys no va morir pels seus actes, sinó perquè era el president de Catalunya" i que Manuel de Pedrolo "és un gran desconegut per molts malgrat que es pot considerar el millor narrador en llengua catalana del segle XX".


Tot el cicle, obert a tothom, se celebrarà a l'Arxiu Nacional de Catalunya, els dimecres 7, 14, 21 i 28 d’octubre a les 19.00 hores.

Programa de conferències

'Lluís Companys: exili i mort', a a càrrec de l'historiador i escriptor Josep Maria Solé, el dimecres, 7 d'octubre 

             

'Audaces i talentoses: la poesia jove a l’inici del segle XXI', del poeta LLuís Calvo. A la xerrada, que se celebrarà el dimecres, 14 d'octubre, hi participarà la poeta Anna Gual.

'Companys revolucionari. De la unió de Rabassaires a la Mancomunitat', a càrrec de l'historiador, escriptor i professor de periodisme, Josep Maria Figueres, el dimecres, 21 d'octubre

'Manuel de Pedrolo: un narrador multiforme i perillós', a càrrec de Meritxell Talavera, filòloga, el pròxim dimecres, 28 d'octubre.

 
Comentaris

Destaquem