Un llibre recull en 900 imatges la història de La Marxa Infantil de Sant Cugat

La Marxa Infantil de Sant Cugat arriba enguany a la 62a edició

Unes 900 imatges repassen la història de La Marxa Infantil de Sant Cugat en un llibre editat per celebrar els 60 anys d'un esdeveniment per on han passat milers d'infants santcugatencs. Les fotos, des de la primera edició fins a l'actualitat, són el testimoni d'un acte històric i un testimoni de la transformació de la ciutat. 60 anys de Marxa Infantil, impulsada pel Club Muntanyenc i creada per Joan Carles Alayo, Domènec Miquel i Silvano Bendinelli, ja es pot trobar a les llibreries de Sant Cugat.

"La Marxa és el gran testimoni del creixement urbanístic de Sant Cugat", ha destacat l'historiador Domènec Miquel, durant la presentació del llibre. L'obra es va donar a conèixer l'any passat, però la pandèmia ha obligat a mantenir-lo confinat. Alayo ha posat en valor que el document "donen la visió de com ha evolucionat la ciutat i la seva gent", amb aspectes com la roba o els carrers. És un llibre pensat perquè el gaudeixin tant la gent gran com els infants.

"La Marxa Infantil és història de Sant Cugat i ho continuarà sent", ha emfatitzat el regidor d'Esports, Francesc Carol, que ha destacat els valors que aporta: "T'ensenya moltes coses, sobretot cooperació. És una lliçó de vida, per no córrer massa ni anar massa lent".

Nascuda en el Franquisme

La primera edició de La Marxa Infantil, el 1959 i en ple franquisme, va tenir lloc quan a Sant Cugat hi havia menys de 10.000 habitants. "Fent 200 metres des de la plaça d'Octavià ja sorties de la ciutat. No existia el barri de Sant Francesc o Torreblanca. Ara necessites fer més d'un quilòmetre", ha exemplificat Miquel, que també ha recordat el canvi de paisatge de les vinyes a les construccions. Tot plegat queda recollit en el llibre, amb més de 400 pàgines de memòria i record. 

Les imatges han sortit del Fons Social Sant Cugat-Valldoreix, de la ciutadania, del Club Muntanyenc i de mitjans de comunicació. Tot i el treball fet, hi ha alguna edició de la qual no es tenen imatges dels infants.

llibre marxa infantil sant cugat

El llibre de La Marxa Infantil

La 62a Marxa Infantil

Aquest 17 d'octubre se celebra la 62a edició de La Marxa Infantil de Sant Cugat, després que l'any passat se suspengués per la pandèmia. Hi haurà menys de 700 parelles, per complir amb les mesures de seguretat per la Covid. Es tracta d'un recorregut de 10,5 quilòmetres "ample i segur". Estarà marcat i controlat per un total de 140 voluntaris, a més del dispositiu de Protecció Civil i Policia Local. Tindrà dues parades perquè la canalla descansi.

La sortida, al parc de Ramon Barnils, serà esglaonada entre les 8.55 i les 10.50 hores; segons el número de dorsal.

marxa infantil sant cugat 2021

El recorregut de La Marxa

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem