contingut promocionat
Holaluz L

 

Llop: “L’energia verda impacta positivament al medi ambient”

T’has imaginat alguna vegada utilitzar l’energia que tu mateix produeixes? Doncs ara és possible! Alba Llop s’instal·larà unes plaques fotovoltaiques al seu terrat de la mà d’Holaluz

La santcugatenca Alba Llop instal·larà plaques fotovoltaiques a la teulada del seu habitatge unifamiliar, situat al centre del municipi, per generar energia de manera més sostenible.

Què et va animar a col·locar les plaques?

Fa temps que volíem incorporar algun sistema que proporcionés energia de fonts renovables per tal de reduir l’impacte mediambiental que estem tenint sobre el planeta. L’ús d’energia solar és una de les mesures que ens permet reduir les emissions de CO2.

Com funcionen les plaques?

Són unes plaques o panells que es poden instal·lar a les teulades de pisos o cases i que converteixen la llum solar en electricitat. A més, tota l’energia que no necessitem, la podrem bolcar a la xarxa perquè altres l’utilitzin o per utilitzar-la nosaltres al vespre, quan les nostres plaques no produeixin electricitat. Es podria combinar amb altres sistemes generadors d’energia per tornar-nos energèticament autònoms.

Per què HolaLuz?

Perquè només et proporcionen energia verda i també gestionen els excedents. A més, t’ajuden a gestionar tots els tràmits per fer possible la instal·lació de les plaques i s’ocupen d’instal·lar-les i fer-ne el manteniment. Són un equip jove i actiu, li posen moltes ganes.

Coneixies algú amb plaques fotovoltaiques?

Si, tinc un conegut que fa poc també es va instal·lar les plaques fotovoltaiques i està estalviant a la factura d’electricitat.

Quin és el cost de la instal·lació?

El cost varia segons el nombre de plaques que instal·les. Cal tenir en compte que es poden demanar subvencions. A més, actualment hi ha una normativa a Sant Cugat que et redueix fins a un 50% de l’IBI en els primers cinc anys.

Quina estimació temporal tens d’amortitzar el cost de la instal·lació?

Caldrà veure amb el temps si el rendiment de les plaques es manté regular i si l’estimació d’amortització en 5-10 anys es compleix. En el nostre cas, sembla que estalviarem al voltant d’un 40%  en electricitat.

Comparteixes la seva filosofia?

Crec en els principis que tenen d’utilitzar energia verda, d’autoconsum (sempre que sigui possible) i poder compartir amb els altres l’excedent d’energia.

Recomanaries a la gent que s’animés?

Sí, animaria a la gent a canviar alguns hàbits per reduir les emissions de CO2 i, entre altres, utilitzar fonts d’energia renovables sempre que sigui possible.

 
Comentaris

Destaquem