Els llums de Nadal s'obriran finalment el dia 1 de desembre a Sant Cugat

Ja s'han presentat algunes de les novetats d'enguany

Sant Cugat s’il·luminarà per rebre les festes de Nadal el pròxim dijous, 1 de desembre, amb la tradicional Encesa de Llums, que se celebrarà a partir de les 18h a la plaça d’Octavià. Així, l'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit avançar l'encesa de llums, que inicialment havia previst pel 12 de desembre, fet que va generar crítiques per part del comerç local.

Consulta les activitats de Nadal que es coneixen de moment

L’acte, obert a tota la ciutadania, començarà ja a les 17:15 h amb la xocolatada que oferiran estudiants de restauració de l’Institut d’FP Sant Cugat. Tot seguit, a les 17:30h, dues cercaviles iniciaran una rua de manera simultània des de la plaça d’en Coll i la plaça de Doctor Galtés, a càrrec de la Cia. Manos de Fuego i Cameleds i de la Cia. L’Avalot, SCCL. Les dues acabaran a les 18 h a la plaça d’Octavià, moment en què donaran pas a un espectacle de llum, que inclourà un màping a façana de la Casa Abacial, durant el qual es presentarà la imatge institucional de Nadal d’enguany.

Una sorpresa final tancarà la cerimònia de benvinguda al Nadal: L’alcaldessa, Mireia Ingla, presidirà l’acte acompanyada del tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler, la tinenta de Cultura, Esther Madrona, la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç, Elena Vila, el regidor de Serveis Urbans, Jose Gallardo, membres del Consell d’Infants i representants de Sant Cugat Comerç.

El tinent d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, avisa de que el mateix dia de l'encesa no s'activaran tots els llums de la ciutat, ja que alguns s'han de connectar de manera manual i s'aniran encenent els dies posteriors.

Pel que fa als canvis de data, l'Ajuntament justifica que, tot i que inicialment s'anaven a encendre els llums el 12 de desembre, es va avançar per petició del comerç. Una acció que ha agraït la gerent de Sant Cugat Comerç, Adela Burgos: "És la campanya més important de l'any i agraïm el feedback de l'Ajuntament, que ha estat molt bo. La ciutat estarà més maca i els comerços estaran més contents".

Més carrers il·luminats i instal·lacions més sostenibles

Enguany, l’Ajuntament ha previst fer una remodelació i substitució dels elements decoratius més antics (entre 10 i 15 anys), amb nous motius nadalencs o canviant els tipus d’il·luminació. Alhora, s’ha aprofitat per reforçar i ampliar el nombre de carrers i places il·luminats, així com els mercats municipals.

En total s’utilitzaran 396.718 punts de llums de tecnologia LED (49.718 més que l’any passat), 254 motius nadalencs, 280 arbres il·luminats, 9 figures de gran volum en 3D, i el Cel de Nadal d'1,2 km que va des de l’estació de Lluís Millet fins al final de la carretera de Cerdanyola.

La renovació dels elements obsolets i l’ús de noves tecnologies permetrà reduir el consum energètic un 12%, situant el consum en 9.970kWh, enfront dels 11.342.810 kWh de l’any anterior.

El calendari d’encesa serà des del dijous, 1 de desembre, a les 18h, fins al dijous, 5 de gener a les 00.00h amb els següents horaris: De divendres i dissabtes de 18 a 23 h, de diumenge a dijous de 18 a 22 h, el 24 de desembre i 5 de gener de 18 a 00 h, i el 31 de desembre de 18 a 01 h.

El comerç local es reactiva

Un dels col·lectius que més esperen l’encesa de llums és el comerç local. Conscient d’això, la regidoria de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç, Elena Vila, aposta per reforçar la il·luminació dels carrers de l’eix comercial, que arribarà també als districtes.

Un bon aparador per al comerç local serà també la Fira de Nadal (11 casetes d’establiments i 16 carpes d’Artesans de Sant Cugat) de l’1 al 24 de desembre, a la plaça d’Octavià, de 10 a 20 h.

La Fira de Nadal comptarà també amb La Caseta de La Pua, amb concerts del 3 de desembre al 4 de gener, a les 18.30 h i la Caseta Valor Afegit, amb la participació de diferents entitats socials del municipi.

El mercat dels dijous, però, continuarà funcionant i el dia 29 de desembre, de 9 a 14:30 h, els assentadors del mercat setmanal oferiran una xocolatada amenitzada per un dinamitzador i regalaran bosses personalitzades.

Després de Nadal, la substituïrà la Fira de Reis, amb 75 casetes, del 2 al 5 de gener a la rambla del Celler, de 10 a 20:30 h.

El que també torna enguany al Nadal santcugatenc és el Trenet, que tindrà parada a la plaça d'Octavià i que estarà actiu del 3 de desembre al 5 de gener. Per accedir al Trenet, caldrà un tiquet de compra d'algun establiment de Sant Cugat, de mínim 5 €.

Consulta els horaris del Trenet

Les novetats d'aquest Nadal

Precisament el Trenet protagonitzarà una de les novetats d’aquest Nadal. La Isabel, personatge interpretat per l’actriu santcugatenca Gisela Figueras, pujarà al tren per interactuar amb les persones viatgeres, promocionar el comerç local i informar de les alternatives que ofereixen els eixos comercials. Serà els dies 22, 23, 29 i 30 de desembre i 4 de gener de les 17 a les 20h.

Entre les noves iniciatives per impulsar el comerç local també destaquen l’Holograma de Nadal, que es projectarà al Celler Modernista del 15 de desembre al 5 de gener, de 18 a 21h.

Enguany també hi haurà el Tió Canta: Del 3 al 24 de desembre, s’ubicaran tres tions davant l'Escola de Música, la plaça de la Vila i la plaça de Lluís Millet, per on passaran diferents grups locals per oferir actuacions musicals:

- Concert de l’Escola de Música Victòria dels Àngels i Conservatori de Sant Cugat: Dies 14, 15, 19, 20, 21 desembre de 17:30 a 19 h. Plaça de Victòria dels Àngels

- Concert de l’Escola de Música Fusió: Dia 20 desembre, a partir de les 18 h, recorreran els carrers principals amb actuacions al Tió de la pl. de Lluís Millet, a la pl. de la Vila i a la pl. de Barcelona.

- Concert de la Coral La Tardor de La Floresta: Dia 23 desembre, a les 17 h, a la plaça de Lluís Millet

- Concert del Cor de Gospel Sant Cugat: Dia 11 desembre, a les 18 h, a la plaça d'Octavià

Nadal als mercats de barri

Els mercats municipals seran un altre dels pols d’atracció en aquest inici nadalenc:

Mercat de Torreblanca

CAGA, TIÓ

Divendres, 23 de desembre: 17 a 20 h

Dissabte, 24 de desembre: 11 a 14 h

Actuació del Cor Jove Fusió Sant Cugat (Dia 23, de 12 a 18 h)

PATGE REIAL

Dimecres, 4 de gener: 17 a 20 h

Dijous, 5 de gener: 11 a 14 h

SORTEIG

Dijous, 5 de gener

Sorteig de 2.500 € en vals de compra

Mercat de Mira-sol

SORTEIG DE NADAL

Del 5 al 22 de desembre

Horari comercial

PARE NOEL

23 de desembre de les 17:30 h a 19:30 h

24 de desembre de les 11 a 13:30 h (més taller infantil)

PATGES REIALS

3 de gener de les 17:30 h a les 19:30 h

Mercat de Volpelleres

PARE NOEL

23 de desembre de les 17:30 h a 19:30 h ( més taller infantil)

PATGES REIALS

4 de gener de les 17:30 h a les 19:30 h

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem