MakersLab CreaNova fa mascaretes i pantalles antiesquitxos contra el coronavirus

Des de la branca tecnològica de CreaNova Concept se sumen a l'allau de solidaritat amb el sector sanitari

MakersLab CreaNova, de CreaNova Concept, amb seu a Sant Cugat, està realitzant de forma voluntària suports per a mascaretes i pantalles de protecció contra el coronavirus, sumant-se així a l'allau de solidaritat amb el sector sanitari que s'ha despertat a arreu del territori. "Ens vam adherir al CoronavirusMakers, un projecte a escala estatal", explica Ignasi Bau, membre de CreaNova Concept.

Així, des de la branca tecnològica de CreaNova Concept van decidir començar a elaborar i produir aquests materials amb impressores 3D, a partir de dissenys que ja estaven penjats a Internet. Una tecnologia que els permetia elaborar una d'aquestes pantalles cada 8 hores.

Multipliquen la producció

A banda de construir aquests materials de protecció, des de CreaNova treballen en una solució amb l'objectiu de multiplicar la seva producció, i poder enviar més material als qui ho necessiten. Han aconseguit multiplicar-la per 50 després d'observar que amb impressores làser aconsegueixen produir aquests materials a ritmes molt més elevats. Cada 16 hores tenen 100 màscares noves.

 
Les 100 primeres màscares fetes en impresora làser. FOTO: Cedida

Les 100 primeres màscares fetes en impresora làser. FOTO: Cedida

A banda de millorar la seva producció, des de CreaNova han decidit penjar els dissenys perquè qui compti amb la tecnologia per poder-ho fer, s'impliqui en la causa i elabori aquestes màscares i pantalles amb impressores làser. "Volem oferir la possibilitat que se sumi més gent", apunta Ignasi Bau.

Distribució

Amb ja força material acumulat, s'han posat en contacte amb el sector sanitari i amb Mossos d'Esquadra, que ha donat l'autorització per distribuïr el material.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a lca ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper.
 
Comentaris

Destaquem