La manca de places de l'escola bressol i el vandalisme preocupen als veïns de La Floresta

La voluntat de recuperació de la línia 4 de l'autobús i la dissolució de la Comissió Feminista de La Floresta han estat altres temes exposats al Consell de Barri

El darrer Consell de Barri de La Floresta ha estat tenyit d'una certa preocupació i incertesa pel rumb que està prenent el barri. Els florestans han exposat les seves preocupacions referents a La Floresta i temes de mobilitat, seguretat i educació han estat alguns dels més ressonants.

Una veïna de La Floresta, Montserrat Royo, ha demanat que es mirin "amb molt d'afecte" la recuperació de la línia 4 de l'autobús de la plaça Central de La Floresta. Royo ha al·legat que els facilitava la mobilitat i la proximitat a diferents comerços del barri. Ara, a causa de les llargues esperes de l'autobús de Molins, opten per agafar la línia 3 i anar a Sant Cugat a fer les compres.

El president del Consell de Barri de la Floresta, Marco Simarro, ha afirmat conèixer la problemàtica perquè li ha arribat "per diferents persones del barri" i es tracta d'un "trajecte d'us quotidià que es veu alterat". Així doncs, ha explicat que estan valorant una nova proposta de ruta amb la intenció de fer més eficient el trajecte.

Els actes incívics també preocupen al veïnat de l'entorn del pavelló i han denunciat una falta de resposta per part de l'administració després d'una reunió i una instància: "Encara no hi cap resposta, i l'estiu vinent estarem igual". També han exposat els "neguits" que pateixen els veïns pel que fa al "mal ús de les places" i "el tipus d'usuari" que les freqüenten. Simarro ha respost que el plantejament seria “tancar o no tancar espais”, facilitant la feina a la policia. Davant la reiteració dels actes vandàlics a La Floresta, ha declarat que insisteixen en què “hi hagi pressió de vigilància” i que estan “a sobre” per treballar i decidir com actuar.

Més info: Un pacte per fomentar la convivència a la Floresta

Manca de places a l'Escola Bressol La Floresta

La Comissió Educativa de La Floresta ha exposat una manca de places a l'Escola Bressol La Floresta per als mateixos veïns de barri i han demanat solucions des de l'Ajuntament: "Quasi vint famílies de La Floresta no podran accedir a la seva plaça i hauran de marxar a altres barris".

Per unanimitat de les entitats amb representació al Consell de Barri han decidit traslladar al Ple Municipal de l'Ajuntament que s'ampliï l'oferta de places a l'Escola Bressol per a infants de 0 a 2 anys del barri.

La Comissió Feminista anuncia la seva dissolució

Després de 7 anys actives, la Comissió Feminista ha anunciat que el “desgast” i la falta de “legitimitat” han portat a la seva dissolució. Les membres de la Comissió han detectat que “cada vegada arribaven més dones” víctimes de violències i les ha portat a qüestionar-se “les forces i la capacitat” que tenen. “Ara necessitem buidar-nos i cuidar-nos” han declarat.

Millores urbanístiques a La Floresta

Des de presidència del Consell de Barri de La Floresta han fet una actualització dels projectes en curs i finalitzats de La Floresta. Per una banda, està pendent un itinerari de vianants i bicicletes de La Floresta a Valldoreix, el camí escolar de la Floresta al pont del Diari –amb obres previstes a finals d'any–, l'avinguda Emetèrio Escudero –amb un equip d'arquitectes contractat i una reunió pendent amb veïns– i la plaça Porters i Rúbies.

D'altra banda, s'ha dut a terme un pla d'asfaltatge de trams i carrers a l'avinguda Verge de Montserrat, plaça del Centre, avinguda Can Busquets i Emetèrio Escudero; i s'ha millorat l'accessibilitat i la seguretat de l'avinguda Verge de Montserrat. També s'ha instal·lat una nova canonada d'aigua a l'escola La Floresta –les obres finalitzen aquesta setmana– i s'han canviat el 90% de llumeneres amb il·luminació LED, projecte que finalitzarà abans de Setmana Santa.

A més des de la Diputació s'han posat en marxa projectes com un carril bici, un itinerari de vianants i una nova rotonda carretera De la Floresta-Valldoreix.

Pressupostos participatius

372 florestans van votar als Pressupostos participatius quins projectes volien que s'engeguessin a La Floresta. Les propostes guanyadores on s'invertiran 216.000 € són, per ordre de vots, un gimnàs al pavelló de La Floresta, il·luminació al Parc de les Dones, millora de la zona de lleure Can Llobet, il·luminació de les escales de la UREF i millora de les entrades a la Floresta.

Nova proposta de plànol de barri

La Floresta encara no compta amb una delimitació de barris, més enllà de Mas Fortuny i Sol i Aire, per això, el regidor de Barris i Participació, Oriol Sànchez, ha presentat una nova proposta on, a més dels mencionats, també s’inclourien La Serreta, La Muntanyesa, Can Llobet, Casino, Turó del Fumet i Buscarons.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem