Marea Blanca veu "inadmissible" el tancament del CAP de Valldoreix a l'agost

El CAP de Valldoreix i el Consultori de Les Planes estaran tancats durant l'agost

Marea Blanca ha denunciat la decisió de Mútua de Terrassa de tancar el CAP de Valldoreix i el Consultori de Les Planes durant l'agost. Pel col·lectiu en defensa de la sanitat pública, és una "provocació inadmissible" i un "pas enrere". Cal recordar que el veïnat es va mobilitzar anys enrere per aconseguir l'obertura del CAP de Valldoreix a l'agost, que es va mantenir obert els estius de 2018 i 2019. Però el 2020 ja no va obrir per la pandèmia i, enguany, tampoc ho farà.

Més info: Una marxa lenta reivindica la sanitat pública a Sant Cugat

"El tancament aquest 2021 és encara més greu si es té en compte que durant la pandèmia s’han pres mesures molt agressives que han trencat la principis elementals de l’atenció primària  i han dificultat l’accés de les persones malaltes als CAP", denuncia Marea Blanca, que reivindica que ara "és més important que mai apropar els serveis d’atenció primària a la ciutadania, tenint especialment en compte aquelles persones que han quedat enrere per falta de recursos o per trobar-se en una situació de vulnerabilitat".

A més, lamenta que Mútua de Terrassa hagi actuat de manera "unilateral" i després d'aconseguir celebrar una primera reunió amb directives del Cat Salut, Mútua i la regidora de Salut de Sant Cugat, Gemma Aristoy. Marea Blanca lamenta també el "silenci" de l'Ajuntament davant l'anunci del tancament del CAP de Valldoreix i el Consultori de Les Planes a l'agost.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem