Fer mascaretes a casa per lluitar contra el coronavirus

La santcugatenca Carmen Cabezas és la impulsora d'una iniciativa per cosir mascaretes per lliurar al personal sanitari

L'alerta sanitària a conseqüència del coronavirus ha generat una necessitat important de material sanitari de protecció individual, principalment, mascaretes, per evitar el contagi del virus.

Són moltes les iniciatives i crides, també a Sant Cugat, per recollir aquest element per fer-lo arribar als col·lectius més vulnerables i al personal sanitari, directament exposat a la malaltia. L'Ajuntament de Sant Cugat, per exemple, fa una crida a les empreses i els veïns i veïnes de la ciutat a lliurar material de protecció.

Més info: Crida a empreses i veïns de Sant Cugat perquè cedeixin material sanitari de protecció

També són nombroses les iniciatives particulars que treballen en aquest sentit. Un cas és la campanya engegada per la santcugatenca Carmen Cabezas, qui teixeix mascaretes a casa seva per lliurar-les després als sanitaris de Mútua de Terrassa.

"Una amiga meva, que és sanitària i sap que sé cosir, em va dir que anaven justos de mascaretes, i que si en podia fer", explica Cabezas. Davant d'aquesta petició, Cabezas, qui havia tingut un taller de modista i encara conserva les maquines a casa, i tenint en compte la situació de confinament que fa que passin moltes hores a casa, va decidir buscar com s'havien de fer, i posar-se a la feina.

"Vaig començar-ne a fer, i vaig fer un vídeo per animar a la gent a sumar-se a la iniciativa. Ara ja som quatre persones que cosim, i molta gent que ens fa arribar material perquè puguem fer més", apunta.

Com explica, el que es necessita és roba de cotó, vetes i goma. "Amb un llençol de matrimoni, de 100% cotó, es poden fer 100 mascaretes", assenyala, mentre apunta com, en un dia, ella en pot cosir més de 100. Si algú vol col·laborar amb la iniciativa, por contactar per correu electrònic.

Un cop fetes, la seva amiga sanitària les recull per poder-les portar al centre mèdic i fer-les servir com a mesura de protecció individual en l'atenció a les persones.

"És la manera que tenim per ajudar a frenar el virus; com més protegides vagin les persones, millor", subratlla, destacant que "entre tots, podem posar el nostre granet de sorra per contribuir a la causa, aprofitant les hores que passem a casa aquests dies".

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
Més informació
 
Comentaris

Destaquem