“Mateixa feina, mateix salari”, la demanda laboral de les professionals de Cugat Natura

L' Associació de Recursos Assistencial de Catalunya (ACRA) ha proposat la lectura d'un manifest per donar a conèixer la disparitat salarial del sector assistencial respecte a altres sectors públics

Amb el lema “Mateixa feina, mateix salari”, aquest passat dimecres les treballadores de Cugat Natura van reclamar l’equiparació de les condicions laborals dels professionals d’atenció a la dependència amb les de la resta de personal de la xarxa de serveis socials gestionats per la Generalitat.

Objectiu del manifest: igualtat salarial entre sectors públics

El passat 10 d'abril professionals de la residència i centre de dia Cugat Natura, amb places finançades públicament, ha realitzat la lectura del Manifest “Mateixa feina, mateix salari” a les portes del centre per donar a conèixer una de les preocupacions del sector d’atenció a la gent gran, la disparitat salarial que existeix en comparació amb altres sectors de la salut.

Davant d'aquesta realitat, ACRA (Associació de Recursos Assistencial de Catalunya) ha proposat realitzar la lectura del Manifest a diferents organitzacions empresarials i socials i associacions del sector d'atenció a la gent gran de Catalunya per unir esforços per donar a conèixer a l'opinió pública les condicions econòmiques desfavorables que afecten els professionals de les residències de gent gran del país.

Amb un total d'aproximadament 40.000 professionals, la disparitat salarial arriba a un 40% entre el conveni públic de residències i altres convenis del sector. Les mesures que es proposen en el manifest són essencials per avançar en la dignificació de les condicions de treball dels professionals de l'atenció a les persones grans i per garantir la qualitat dels serveis oferts en aquest àmbit. La igualtat salarial és un pas crucial cap a un sector més just i sostenible.

 
Comentaris

Destaquem