contingut promocionat
Gourmet FAN

Melmelades i confitures, si no saps què les diferencia, no saps el que menges

Sabent les diferències podem escollir la que millor encaixa amb la nostra alimentació

Parlem de melmelada de forma genèrica quan realment en el mercat ens trobem amb dos productes diferents: melmelades i confitures. Però sabem realment que les diferencies? Només així podem escollir la que millor encaixa amb la nostra alimentació i la nostra filosofia de vida.

Les confitures són una preparació de fruites fresques i de sucre, cuits al temps de manera que el sucre realitza la funció de conservador. Una confitura ha de contenir com a mínim un 35% de fruita. Els colorants i conservants  estan prohibits.


Les melmelades són una compota de polpa de fruita cuita amb sucre per tal d'obtenir una consistència semblant al puré. El seu contingut en fruita ha de ser superior al 20%. Els conservants estan prohibits.

Melmelades biològiques

Els nabius salvatges tenen moltes propietats FOTO: Kim Gorga (Unsplash)

Perquè un producte tingui el segell Bio ha de tenir a l'almenys un 95% d'ingredients cultivats de forma biològica. Un producte que no ha patit cap tipus de manipulació genètica, que és respectuós amb el medi ambient i que no ha estat tractat amb cap pesticida o producte químic que no sigui natural. 


Si ens fixem en els sabors típics de França, destaca la confitura extra de pruna Mirabelle, la confitura extra de nabius salvatges, la confitura extra de figues i la confitura extra de ruibarbre. La pruna Mirabelle és una pruna groga molt rica en beta-carotens i que facilita la digestió. Té un sabor delicat, a la vegada dolç i lleugerament àcid. Amb un gust més fi que el de la pruna normal. El seu origen és l'Alsàcia-Lorena, zona nord-est de França. Aquí es produeix el 70% de la producció mundial d'aquesta fruita. El 90% de la producció que es realitza en Lorraine és destinada a transformació de productes: confitures i licors.



El ruibarbre és originari d'Àsia. Es tracta d'una planta ensucrada, encara que molts pensen que és una fruita. Molt present el seu cultiu en tota França però principalment a la zona nord i en Alsàcia. Rica en vitamines C i K, Minerals i Magnesi. Una vegada es fa confitura, té un color marró-verdós, de vegades una mica rosat i té un sabor original dolç-àcid.

 
Comentaris

Destaquem