Membres de la Xesca ocupen l'oficina del Banc Sabadell de la plaça d'Octavià

Els fets han tingut lloc durant la tarda del dijous 2 febrer

Membres de La Xesca han ocupat l'oficina del Banc Sabadell ubicada a la plaça d'Octavià de Sant Cugat aquest dijous, 2 de febrer, a la tarda. Una ocupació com a protesta davant el fet que aquesta entitat bancària gestiona les promocions immobiliàries de Solvia, i aquesta firma és la propietària del local ocupat per La Xesca de l'avinguda de Cerdanyola.

Una ocupació que ha finalitzat poc abans de les 19 hores i que ha portat a l'interior de l'oficina a una desena de membres de La Xesca. Fins al lloc s'ha desplaçat una patrulla de Mossos d'Esquadra que han parlat tant amb els treballadors de l'oficina com amb els ocupants. A la sortida, el col·lectiu ha fet lectura d'un manifest, Ni edificis buits ni projectes sense espai: okupem l'absurd!

Moment de l'okupació. FOTO: Cedida

Un cop fora de l'oficina, els membres del casal de joves autogestionat han fet lectura d'un manifest. Amb "Ni edificis buits ni projectes sense espai: okupem l'absurd!", els joves han explicat que el casal es troba en un edifici propietat de Sòlvia, la immobiliària del Banc Sabadell, qui els ha denunciat per fer-los fora.

Davant aquesta situació, els joves han denunciat que "les lleis estan fetes per protegir els interessos dels poderosos, de bancs i empreses, que només veuen augmentar els seus beneficis", assegurant que "davant d'aquestes pràctiques, i de l'absurditat d'una propietat privada que serveix per desnonar persones, per mantenir-les esclaves d'hipoteques amb preus i condicions abusives, o mantenir espais buits durant anys (...) defensem la legitimitat de l'okupació de totes les propietats que el poble necessitem".

"A Sant Cugat, aquest sistema està ben protegit per un Ajuntament liberal que defensa els seus propis interessos, com han demostrat intercedint activament per perjudicar el projecte de La Xesca", han lamentat, advertint que "sabem com deslliurar-nos-en". "Amb l'autoorganització juvenil, l'autogestió i l'anticapitalisme feminista generarem alternatives com La Xesca que trenquin amb els seus models", han afirmat.

Una desena de joves s'han tancat dins l'oficina. FOTO: C. Caballé

Amb l'acció d'aquest dijous, el col·lectiu donava el tret de sortida a la campanya Ni edificis buits ni projectes sense espai: okum l'absurd. Una campanya amb la qual "volem fer visible la il·lògica que existeix en el fet que hi hagi una pila d'edificis propietat dels bancs que fan servir per especular, mentre hi ha un munt d'entitats que no tenen espai per fer la seva activitat en benefici col·lectiu", ha aclarit Patrícia Gotarda, membre de La Xesca.

"Seguirem amb la campanya per fer aquesta reflexió, amb accions que durem a terme en funció de la posició que prengui el Banc Sabadell a partir d'ara. Nosaltres ja els hem dit que volem que retirin la denúncia i que La Xesca continuï sent de tothom: Nosaltres ja ens responsabilitzarem que així sigui", ha afegit.

Una patrulla de Mossos d'Esquadra s'ha desplaçat al lloc dels fets. FOTO: C. Caballé
 
Comentaris

Destaquem