El Mercat de Pagès enceta la Festa Major de Mira-sol defensant la "sobirania alimentària"

El barri de Mira-sol viurà 3 dies de Festa Major amb una vintena d'activitats per a tots els públics

Mira-sol ha donat el tret de sortida de la seva particular Festa Major, una festa que ha arrencat el divendres 7 de juliol i que s'allargarà fins al pròxim diumenge 9 de juliol. Durant aquests 3 dies, el barri santcugatenc vibrarà amb una vintena d'activitats per a tots els públics.

Pregó a càrrec del Mercat de Pagès de Mira-sol. FOTO: Bernat Millet.


Els capgrossos, els gegants i la batucada de l'Escola-Institut Catalunya han estat els encarregats d'encetar la Festa Major, amb una cercavila entre l'Escola-Institut Catalunya i el Casal de Mira-sol. Allà, el Mercat de Pagès ha fet el pregó per donar per inaugurada la Festa Major, un pregó reivindicatiu que ha defensat la sobirania alimentària i ha mostrat preocupació pel canvi climàtic davant els centenars de presents.

Els pregoners d'enguany han agraït a totes aquelles persones que cap de setmana rere cap de setmana participen en el Mercat de Pagès: "Moltes de vosaltres heu decidit viure d'una altra manera perquè voleu cuidar el planeta, perquè voleu una terra i una aigua neta, perquè voleu relacions més justes, perquè creieu que es pot canviar el món. I per canviar el món també hem de canviar com ens alimentem".

Més info: Festa Major de Mira-sol: tota la programació

A més, el Mercat de Pagès ha defensat ser un lloc que crea comunitat i fomenta el pensament crític dels mirasolencs: "Continuem fent d'aquest Mira-sol, i del Mercat de Pagès, un lloc on es fomenti el viure formant part d'una comunitat, on es propiciï la coneixença entre els mirasolencs. Un lloc on expressar el pensament crític ja sigui sobre la sobirania alimentària, sobre el canvi climàtic, o sobre els equipaments que es necessiten".

El tinent d'alcaldia Carles Brugarolas (Junts) ha participat en el pregó de la Festa Major de Mira-sol. FOTO: Bernat Millet

El tinent d'alcaldia Carles Brugarolas (Junts) ha participat en el pregó de la Festa Major de Mira-sol. FOTO: Ajuntament


Finalment, els pregoners han reivindicat un Mira-sol que treballa per un món millor: "Mira-sol és diferent d'altres indrets de Sant Cugat, per això el seu Mercat de Pagès també és diferent. El Mercat de Pagès és una oportunitat més per fer de Mira-sol un poble viu, que treballa per un món millor, per unes relacions justes, per un planeta que gaudeixi de bona salut".

Per part de l'Ajuntament, Carles Brugarolas (Junts), tinent d'Alcaldia d'Economia, Coneixement i Organització, ha lloat la comunitat que té Mira-sol: "Mira-sol és un barri amb cor de poble, que ha aconseguit una comunitat que té un esperit de poble. Estem molt contents de comptar amb el Mercat de Pagès com a pregoners, que a més de portar productes saludables i de proximitat, generen un punt de trobada pels mirasolencs".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem