Més de 300 joves a la competició de programació HP CodeWars

La cinquena edició del certamen celebrat a Sant Cugat ha batut rècord de participació femenina

El Centre Internacional d'HP a Barcelona, ubicat a Sant Cugat del Vallès, ha celebrat aquest dissabte, 2 de març, la cinquena edició de la competició de programació HP CodeWars. Una competició de la qual han participat més de 300 estudiants, d'entre 14 i 18 anys, procedents de més de 75 escoles de tota Catalunya, així com els equips guanyadors de les edicions del torneig celebrades en els centres d'HP a Lleó i Madrid.

L'objectiu d'aquesta competició és animar als joves estudiants, especialment a les nenes, a endinsar-se en el món de la ciència i la tecnologia i despertar el seu interès per les anomenades carreres STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), especialment les relacionades amb la informàtica i les telecomunicacions.

Durant tres hores, els alumnes, acompanyats per més de 70 docents, han competit per a demostrar els seus coneixements en llenguatges de programació com Java, C++ o Python resolent problemes matemàtics. A més a més, i aprofitant la jornada, els alumnes han realitzat un tour per les instal·lacions d'HP, on han pogut conèixer tota la cartera de productes i solucions d'HP, incloses les tecnologies desenvolupades pels enginyers i enginyeres del mateix centre en impressió en gran format i 3D.

En paral·lel a la competició, l'equip d'HP de STEM for Girls ha fet una petita introducció als professors que han acompanyat als alumnes, per iniciar una jornada de debat sobre com despertar l'interès per la ciència, la innovació i la tecnologia entre els més joves des de les escoles a través dels casos pràctics de la fundació Empieza por Educar (ExE) i els professors Joan Alemany i Álex Álvarez, vinculats a l'Olimpíada Informàtica Catalana.

El fort compromís d'HP per aconseguir que més nenes arribin a fer carreres de tecnologia o enginyeria està donant els seus fruits. Des de fa diversos anys, els organitzadors de la competició donen prioritat a tots els equips formats per, com a mínim, una nena i al llarg de la jornada es comparteixen eines i idees per fomentar més l'interès en aquestes disciplines entre les nenes a tots els professors que venen, durant les activitats que s'organitzen només per a ells. Així, l'edició d'aquest any ha batut rècord de participació femenina, que ha passat del 18% a un 27% en tan sols un any, una dada molt important a l'hora de combatre la bretxa de gènere existent a Espanya, on només el 25% de l'alumnat en carreres STEM està compost per dones, i menys del 12% en informàtica.

La competició HP CodeWars se celebra anualment en diferents seus d'HP a escala mundial. Aquest certamen va començar a Houston (Texas, Estats Units) fa més de 20 anys. Per aquest motiu, l'equip guanyador d'aquesta edició, del col·legi Sant Gabriel de Viladecans, podrà assistir l'any que ve a Houston per a participar en la següent edició de la competició que se celebri en la ciutat americana.

 
Comentaris

Destaquem