Més de 700 persones han passat per l'Oficina de Voluntariat de Sant Cugat en 5 anys

Aquest dijous, 1 de desembre, s'ha commemorat el Dia Internacional del Voluntariat celebrant el 5è aniversari de l'oficina local

La commemoració del Dia Internacional del Voluntariat s'ha celebrat aquest dijous, 1 de desembre, a Sant Cugat coincidint amb el 5è aniversari de l'Oficina de Voluntariat local.

Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, ha explicat que han estat més de 700 voluntaris els que han passat per l'Oficina de Voluntariat de Sant Cugat des de l'any 2011, quan es va crear.

Pellicer ha assenyalat la seva satisfacció per commemorar aquest dia a la ciutat. Ha afegit que, d'alguna manera, "volem agrair la tasca desinteressada que feu els voluntaris" i que "doneu el més valuós de vosaltres: el temps".

Reconeixement a la tasca voluntària

L'Associació Alba de Tàrrega ha recollit el premi al voluntariat  FOTO: Localpres

Coincidint amb aquest acte commemoratiu s'ha lliurat el premi al voluntariat que atorga la Generalitat. L'entitat guanyadora en la seva XXIII edició ha estat l'Associació Alba de Tàrrega pel seu projecte "Volem i podem". Se li reconeix la seva innovació social.

Prèviament, la Fundació Comtal, entitat guanyadora de l'any passat, ha volgut agrair l'oportunitat que els van donar de guanyar el premi per així poder treballar el voluntariat. El director, David Monllau, ha volgut donar les gràcies als 120 voluntaris que treballen amb ells durant tot l'any, ja que són una part imprescindible i clau perquè els defineix com a entitat.

També, els membres de l'entitat Proactiva Open Arms, han participat en l'acte explicant les seves experiències al mar Mediterrani.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, ha fet la cloenda de l'acte agraint que l'acte es fes a Sant Cugat, "ja que el voluntariat és a tota Catalunya i hi ha moltes entitats fora de Barcelona".

La consellera ha afegit que el dia d'avui és molt important perquè "hem de visibilitzar a la gent que estem treballant a on ho creiem de veritat" i que "totes les entitats tenen voluntaris que treballen de manera lliure per a un món millor".

Tal com apunta Bassa, hi ha 1.800 entitats inscrites a la Generalitat "i tots els voluntaris treballen de manera altruista amb la finalitat que totes les persones tinguin una vida més digna".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem