Més de mil signatures contra les batudes de senglars

Una veïna de Valldoreix engega una campanya a Change.org contra la caça de senglars a Collserola

Més de 1.100 persones han signat la petició a Change.org per acabar amb la "matança de senglars a Collserola". Una reivindicació dirigida a l'Ajuntament de Sant Cugat i que una veïna de Valldoreix va posar en marxa aquest cap de setmana, després de la batuda de senglars del dissabte 5 de novembre.

"De veritat aquesta és l'única opció que se'ls ocorre per acabar amb els problemes que ocasionen els senglars a la nostra ciutat", exposa la impulsora de la campanya, que afegeix: "No volem que es repeteixi aquesta matança inútil, que a més provocarà que hi hagi més senglars que abans". És per això, que la petició demana fer "alguna cosa més humana".

La recollida virtual de signatures es va posar en marxa el diumenge dia 6 de novembre i en menys de 24 hores ja s'han superat el miler de signatures. Una xifra que va augmentant encara de manera constant.

Fa uns mesos, ja es va dur a terme una campanya de signatures a Change.org contra la prova pilot per capturar i sacrificar senglars al centre de Sant Cugat que l'Ajuntament va tirar endavant. Es van recollir més de 3.000 signatures.

Batudes

El dissabte 1 d'octubre va tenir lloc a Sant Cugat la primera batuda de senglars de la temporada de caça 2016-2017 dins del Parc de Collserola. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va fer públic el calendari de caça dels senglars a Collserola i en el terme municipal santcugatenc se'n realitzen un total de cinc. Així, els dissabtes 5 de novembre, 10 de desembre, 14 de gener i 11 de febrer les societats de caçadors tenen permís per caçar aquests animals dins de les àrees delimitades del Parc Natural.

A la zona santcugatenca de Collserola hi ha una dotzena de punts on es podran fer les batudes, que els dies de caça estaran tallades al pas i hi haurà informadors explicant la situació.

En la temporada 2015-2016, es van caçar més de cent senglars a Collserola, 38 dels quals a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem