contingut promocionat

 

 
logo tretzevents waldorf-steiner

Metodologia Waldorf: un segle formant persones

Aquest mètode pedagògic introdueix les arts per fer reflexionar als alumnes

El 1919, en plena Alemanya d'entreguerres, Rudolf Steiner va fundar l'Escola Lliure Waldorf, el primer centre integral d'Alemanya on hi tenien cabuda nens i nenes de tots els generes i origen social. En aquest centre, Steiner va començar a aplicar un nou mètode educatiu amb el qual volia despertar els aspectes físics, conductuals, emocionals, cognitius, socials i espirituals dels alumnes alhora que fomenti el pensament creatiu i analític. El 1925, el programa social d'Stenier no va aconseguir el ressò que esperava, tot i que les escoles ja es van mostrar com tot un èxit. Des d'aleshores, els centres educatius Waldorf-Stenier no han parat de créixer per tot el món: actualment, just un segle després, hi ha unes 1.000 ubicades en 60 països, i un d'aquests és l'Institut Tretzevents Waldorf-Steiner de La Floresta.

El centre Tretzevents Waldorf-Steiner està ubicat a La Floresta FOTO: Cedida (Tretzevents Waldorf-Steiner)

 

El que distingeix aquest centre és la inclusió de les arts en el programa pedagògic: quatre hores a la setmana, els nois i noies fan teatre, pintura, arts, tèxtil, vitralls i altres disciplines. Aquest temps no està pensat per fer dels alumnes futurs artistes, sinó per fer que els hi treguin fora els seus dubtes i inquietuds.

La pedagogia Waldorf s'aplica a més de 1.000 centres de 60 països

Pel que fa a les matèries que imparteix el centre Tretzevents Waldorf-Steiner, tot i que s'ajusten al programa base elaborat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, estan plantejades segons aquesta metodologia. El professor inclou les arts i diverses eines per fer que els nois i noies estiguin motivats per descobrir el món que els envolta de forma autònoma. En aquest centre, l'equip docent analitza l'evolució dels alumnes i adapta les classes a ells per tal que aprenguin per si mateixos.

La inquietud és la base de la pedagogia Waldorf i per aquest motiu els nois i noies han de rebre estímuls per despertar les seves inquietuds. El fet que el centre estigui ubicat a La Floresta, enmig de la natura, a més afavoreix la connexió amb el medi ambient i un interès pel que fa al descobriment del nostre entorn.

 
Comentaris

Destaquem