VÍDEO i FOTOS: Més d'un miler d'infants torna a gaudir a la 62a Marxa Infantil

Les restriccions de la Covid-19 i el retard en els permisos per organitzar la nova edició de l'esdeveniment han afectat directament a la participació de la primera 'Marxa' en pandèmia

La Marxa infantil de la regularitat, organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat, ha tornat a celebrar-se a la ciutat, després dels pitjors mesos de la pandèmia de la Covid-19. Precisament, aquesta circumstància excepcional ha marcat un esdeveniment identitari de Sant Cugat com La Marxa i ha tingut efectes negatius en la participació. Finalment, però, més de 1.200 infants han pogut gaudir de Collserola. L'organització ja treballa a celebrar la nova edició l'octubre de 2022.

62a Marxa Infantil de Sant Cugat. Foto: Ale Gómez.

Es treballa per recuperar la participació

Silvano Bendinelli, president del Club Muntanyenc Sant Cugat, ha lamentat que les mesures Covid-19 hagin afectat la participació, però confia que l'any que ve el club pugui tornar a organitzar La Marxa a l'octubre amb més temps. "Ha sigut un repte organitzar aquesta edició de la Marxa perquè fins al dia 15 de setembre no hem tingut el vistiplau de la policia local. Això ha provocat que no hàgim pogut arribar a les 800 parelles fixades com a límit i ens hàgim quedat en les 670 parelles."

Alguns dels regidors de l'Ajuntament han estat presents en aquesta 62a Marxa Infantil. FOTO: Jordi García

Alguns dels regidors de l'Ajuntament han estat presents en aquesta 62a Marxa Infantil. FOTO: Jordi García

Amb tot, el president de l'entitat organitzadora n'està satisfet i ja pensa en la nova edició de La Marxa Infantil, que se celebrarà a l'octubre de l'any vinent. "Penso ja a tornar a fer La Marxa a l'octubre com era fa 20 anys. Començarem a organitzar la pròxima edició al maig i tindrem més temps que aquest any", ha explicat Bendinelli. I s'ha mostrat confiat a poder tornar als nivells de participació prepandèmia que autoritza el Parc Nacional de Collserola i que se situen en els 2.000 infants.

Més info: La història de la Marxa Infantil en imatges

Participants de la Marxa infantil 2021. FOTO: Cedida

Participants de la Marxa infantil 2021. FOTO: Cedida

Una Marxa inclusiva

Tot i els entrebancs organitzatius, aquest diumenge els nens i nenes han pogut sortir del parc de Ramon Barnils. Una sortida que aquest any ha presidit el regidor d'esports Francesc Carol, que ha estat l'encarregat de tallar la cinta, i que, a més, ha comptat amb el protagonisme d'una persona amb mobilitat reduïda com a participant número 1. Carol ha valorat l'edició d'enguany com "la primera que se celebra després de la represa d'activitats en pandèmia" i ha destacat que "és una marxa integradora oberta a la participació de nens amb diferents funcionalitats".

El recorregut d'enguany, uns 10,5 quilòmetres, ha  portat als infants per la masia de Can Coll, la Torre Cendrera i el Pi d'en Xandri com a punts més destacats del recorregut. La Marxa ha estat vigilada i controlada per ADF Sant Cugat, Protecció Civil, Policia Local i els voluntaris de l'activitat, que han vetllat per la seguretat dels nens i nenes participants.

62a Marxa Infantil de Sant Cugat. Foto: Ale Gómez.

62a Marxa Infantil de Sant Cugat. FOTO: Ale Gómez

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem