Millores en la connexió 4G per mòbils a Sant Cugat

A Sant Cugat hi ha diversos punts, sobretot a zones de La Floresta, Les Planes o Valldoreix, on no arriba la cobertura

Les operadores de telefonia mòbil Telefónica, Vodafone i Orange començaran a oferir a Sant Cugat serveis sobre la xarxa 4G en la banda 800MHz, la qual cosa permetrà als santcugatencs i santcugatenques gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i major extensió geogràfica. La freqüencia utiltizada és la mateixa que la Televisió Digital Terrestre i això pot provocar alguns problemes en la recepció de la senyal de TDT, per la qual cosa s'ha posat en marxa un servei d'atenció gratuït a través d'internet.

Amb la xarxa 4G en la banda de 800MHz s'obre la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició) o permetre treure el màxim partit a aplicacions online, com els videojocs. "Aquesta xarxa avançada de telefonia mòbil introdueix dues millores fonamentals. El primer avantatge consisteix que soluciona molts problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. El seu altre avantatge destacable és la gran penetració en zones interiors dels edificis", han explicat des de les operadores.

Més info: El mapa amb totes les antenes de telefonia mòbil que hi ha a Sant Cugat

De fet, Sant Cugat és un municipi que per la seva dispersió i orografia muntanyosa té diversos punts on la cobertura mòbil i el 4G no arriben, com és el cas de diversos punts de La Floresta, Les Planes o Valldoreix. Així, la major cobertura que aconsegueix el 4G en la banda de 800MHz millorarà el servei a l'interior d'edificis i permetrà estendre geogràficament el servei de forma eficient en zones on fins ara no hi arribava.

La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis a l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la vídeo-trucades, entre altres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem