Mira-sol comença la seva Festa Major orgullosa dels seus orígens i la seva evolució

Els pregoners han estat el CFU Mira-sol Baco, que l'any passat van celebrar el 50è aniversari

Festa Holi durant la Festa Major de Mira-sol. FOTO: Ajuntament

El CFU Mira-sol Baco ha donat tret de sortida a la Festa Major del barri amb un pregó que ha repassat a història del districte fent un paral·lelisme amb els 50 anys del club. L'acte ha tingut lloc divendres 8 a les 20 h al Casal de Mira-sol.

Joan Salabert, president de l'entitat, ha recordat com va començar a poblar-se aquesta zona, cap als anys 60 i 70: "Si recol·lectaves prou cupons dels comerços de la ciutat, et regalaven un tros de terreny", ha explicat en un pregó que també ha estat traduït simultàniament en llengua de signes catalana. "La gent va començar a emportar-se les coses a l'habitatge de Mira-sol i s'hi van quedar a viure".

Salabert ha recalcat que "com que ens van acollir quan vam venir, ara ens és fàcil acollir la gent nova. I els veïns de Mira-sol som de procedències molt diverses".

Joan Salabert llegeix el pregó de la Festa Major de Mira-sol. FOTO: Bernat Millet

Joan Salabert llegeix el pregó de la Festa Major de Mira-sol. FOTO: Bernat MilletTan pintoresc és l'origen de les comunitats a Mira-sol com els inicis del Club de Fútbol Unión Mira-sol Bacó, "unión" perquè era la unió de diversos clubs. Salabert recorda que amb les màquines que construïen l'AP7 en aquell moment, es va aplanar un terren al costat dels túnels de Vallvidrera i, il·luminat pels focus dels vehicles, es va començar a jugar a futbol.

Cap als 90 Mira-sol ja havia crescut molt i es va traslladar el camp a la ubicació actual. També es va construir el Casal l'any 1992. "El pla en aquell moment era partit al camp i cerveses a la Ponderosa", recorda l'actual president del club. "Jo i Mireia Ingla, actual alcaldessa, vam decidir crear també un equip al club de futbol base per als nostres petits".

Salabert ha reivindicat que el club és un punt de trobada i de cohesió social, i que ara ha crescut molt: "L'any 2012 el camp va deixar de ser de sorra i ens hi van posar herba. Gairebé ploro", ha apuntat. "Llavors vam començar a ser més professionals i del nostre club han sortit jugadors de primer nivell com Esther Laborde o Arnau Casas".

Ara, el CFU Mira-sol Baco ha té 400 jugadors i el seu president es mostra orgullós de ser un equip de barri. "És la nostra marca".

Mireia Ingla inaugura la Festa Major de Mira-sol. FOTO: Bernat Millet

Mireia Ingla inaugura la Festa Major de Mira-sol. FOTO: Bernat MilletFinalment, Miraia Ingla ha donat per iniciada la festa agraint la tasca del club i mostrant esperances en el present i el futur del barri. "Quan vaig venir a viure aquí fa 25 anys, em van dir que al costat de l'escola hi posarien una piscina", ha relatat. "Sembla que en breu finalment serà una realitat després de tant de temps".

Així, de divendres 8 a diumenge 10, Mira-sol gaudirà de la seva festa, enguany sense restriccions, on tornarà a haver-hi les activitats tradicionals com la festa de l'escuma o la bicicletada popular.

Programació de la Festa Major de Mira-sol

Totes les activitats són al Casal de Mira-sol, excepte les que especifiquen una altra ubicació

Divendres 8

Diverdivendres a la fira, visita als camerinos i jocs, a les 18:30 h

Pregó, a càrrec de CFU Mira-sol Baco pel seu 50 aniversari: 20 h

Concert de Pablo & Alba Duet i tast de cerveses artesanes locals, a les 20:30 h

Mira-sol teatre: L’hosteleria, a les 21:30 h

Correfoc d’esperit jove, des del carrer de Mallorca, a les 23:30 h

Nit Jove de Festa Major, a les 24 h al Casal de Mira-sol

Dissabte 9

Festa a Mira-sol Centre, les activitats són al Mercat de Mira-sol Centre, d’11 a 14 h

Festa de l’aigua, d’11 a 14 h

Vermut musical, a la 13 h

Escacs, a les 18 h

dXoc Teatre: Quina barra!, a les 18 h

Música per nadons, a les 18:30 h

Taller de Patinet i Skate, a les 19:30 h

Ballada de Sardanes, a les 19:30 h

Sopar popular de carmanyola, a les 21 h

Karaoke, a les 22 h

Nit de ball de dissabte a càrrec del grup de versions Tapeo Sound Syste, a les 00:30 h

Diumenge 10

Bicicletada popular, a les 11

Festa de l’escuma, a les 12 h

Ball del Casal de la gent gran, a les 17:30 h

Teatre familiar, a les 18 h

Country, Zumba i Pilates, a les 18 h

Festa Holi, a les 19 h

Portes obertes a l’hort, de 19 a 21 h

Nit d’havaneres amb rom cremat, a les 21 h

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem