Mor el jesuïta santcugatenc Lluís Victori, mossèn a Sant Cugat més de 50 anys

El mossèn Lluís Victori va donar un impuls a la creació del Grup de Joves de la Parròquia de Sant Cugat

El jesuïta santcugatenc Lluís Victori ha mort aquest divendres, 14 de juny. Nascut a Barcelona el 1935, Victori va ser mossèn de la parròquia de Sant Pere d'Octavià de Sant Cugat durant més de cinquanta anys, a més de rector de la parròquia de la Floresta. Una de les seves iniciatives destacades a Sant Cugat va ser l'impuls del Grup de Joves de la Parròquia. 

El funeral serà diumenge 16 de juny a les 9 h al Monestir de Sant Cugat. Tot seguit, l'enterrament serà al Centre Borja de Sant Cugat. La vetlla és aquest divendres a la tarda i dissabte de 8.30 a 14 h. i de 16 a 21 h. al Centre Borja.

Més info: Lluís Victori: "Amb el grup de joves vam apropar la parròquia al poble"

Mossèn Lluís Victori va ser ordenat capellà el 14 de juliol de l'any 1967 a Barcelona, a una església dels Jesuïtes al carrer de Casp. Al curs següent va començar a fer les pràctiques de mossèn a l'església de Sant Cugat. La seva primera missa al municipi va ser a l'església de Sant Cebrià, a Valldoreix. La setmana següent ja va oficiar una missa a Sant Cugat, i des de llavors, va ser un dels mossens i vicaris del poble. El 2016 va ser nomenat Missioner de la Misericòrdia pel papa Francesc amb l'objectiu d'acostar l'església a les persones. 

A banda de la seva carrera eclesiàstica, que la va estudiar al Centre Borja a partir de l'any 1958, mossèn Lluís Victori és químic. Va ser durant 53 anys professor de Química a l'Institut Químic de Sarrià (IQS), on va ser catedràtic i va ostentar els càrrecs de cap del departament de Química i president. 

Més info: Mossèn Lluís Victori celebra els seus 50 anys de capellà a Sant Cugat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem