Mor Joan Fàbregas, fill predilecte de Sant Cugat i impulsor del teatre local

La cerimònia de comiat ha estat aquest divendres, 10 de febrer, a les 10.00 h del matí al Monestir i ha comptat amb la presència d'unes 300 persones

Joan Fàbregas, conegut popularment com el 'Fabri', ha mort aquest dijous 9 de febrer, a l'edat de 91 anys. Nascut al barri barceloní de Gràcia, en Fabri, juntament amb la seva dona, la també actriu Montserrat Batlle, va venir a viure a Sant Cugat l'any 1960.

De professió banquer, la seva integració al poble va ser total des del primer moment. Es va bolcar en el dia a dia del teixit associatiu i cultural de Sant Cugat. El teatre va ser la seva gran passió. Tant és així que, juntament amb el també fill predilecte i desaparegut Joan Llamas, van crear la secció teatral del Club Tennis Natació Sant Cugat, va formar part de l'Agrupació Teatral Joan Maragall, de Fila Zero i del Teatre i Amics de Pedra i Sang, on durant 10 anys va ser el monjo Hortolà.

A banda del teatre, en Fabri també era un apassionat de l'Esbart Sant Cugat, on va formar part de la junta durant diversos anys, i de la locució radiofònica. De fet, des dels inicis de Ràdio Sant Cugat, l'actual Cugat.cat, Joan Fàbregas va formar part del seu dia a dia amb la seva col·laboració amb els programes 'Espai Roda d'amics', 'Magazín Sant Cugat a Fons', 'Versos', entre altres.

En Fabri va ser nomenat Fill Predilecte de Sant Cugat l'any 2006, juntament amb Joan Llamas. Era la primera vegada que la ciutat atorgava aquesta distinció. 

També des dels seus inicis, en Fabri va col·laborar amb el TOT Sant Cugat. D'una banda donant vida a la vinyeta setmanal d'en Medir i en Cugat, que comenten l'actualitat local. De l'altra, col·laborant amb la carrossa que el TOT, cada any, posava a la Cavalcada de Reis amb els personatges d'en Medir i en Cugat, personatges caracteritzats per en Fabri i en Pere Pahisa

Mireu aquest recull de fotografies d'en Fabri

El TOT Sant Cugat va entrevistar a en Joan Fàbregas, el juliol del 2015

Mostres de condol

Tan bon punt s'ha conegut la notícia, les mostres de condol s'han estès per les xarxes socials. En un comunicat, l'alcaldessa, Mercè Conesatambé ha mostrat el seu condol per la pèrdua d'un dels primers fills predilectes de la ciutat. "Era una persona molt estimada a la nostra ciutat", ha remarcat Mercè Conesa, "i per això vam acordar nomenar-lo fill predilecte. El recordarem sempre".



Per la seva banda, el president de Totmedia, editor del TOT Sant Cugat i fundador de ràdio Sant Cugat, Ramon Grau, també ha volgut recordar el caràcter de Fàbregas de qui ha dit que "era una persona molt estimada".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem