Els nous contagis de coronavirus a Sant Cugat: infants de 0 a 9 anys

Sant Cugat és el tercer municipi de Catalunya amb el risc de rebrot més elevat

Els contagis de coronavirus a Sant Cugat continuen creixent. Entre el 5 i l'11 de novembre es van registrar 118 positius a la ciutat, la xifra més elevada des de principis d'agost. A més, el risc de rebrot s'ha enfilat fins als 566 punts, el més gran des de finals de juliol. Un dels motius és el brot al Pureza de María, que suma 87 positius els últims deu dies i gairebé 500 persones aïllades.

Sant Cugat és el tercer municipi de Catalunya amb el risc de rebrot més elevat, només superat per Sant Vicenç dels Horts i Olesa de Montserrat. La mitjana al conjunt de Catalunya és de 130 punts i, al Vallès Occidental, de 123.

Infants de 0 a 9 anys

Una dada rellevant és que gairebé la meitat dels positius a Sant Cugat són d'infants entre 0 i 9 anys. Dels 118 contagis del 5 a l'11 de novembre, 102 són de menors de 50 anys. I, d'aquests, 47 són infants de menys de 9 anys. Cal destacar que els infants de 0 a 9 anys no es poden vacunar. Però, a més, és una franja poc afectada per la malaltia. De fet, cap santcugatenc de 0 a 19 anys ha mort per coronavirus durant tota la pandèmia, segons dades de Salut. I, de les 24.049 produïdes a tot Catalunya, dos han estat d'infants de 0 a 9 anys i 4 de 10 a 19 anys.

En canvi, en la franja dels 20 als 29 anys només es van registrar 6 casos. Va ser justament aquesta edat la que més casos va acumular durant l'onada de juliol. L'avenç de la vacunació i la immunitat pels positius de l'estiu poden ser dos motius que expliquin la baixa incidència actual entre els joves. Actualment, el 85,4% dels santcugatencs majors de 12 anys tenen la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19. A partir dels 50 anys, la taxa és superior al 90%.

Casos simptomàtics

Una dada positiva és que la gran majoria dels nous casos es detecten gràcies a cribratges. Segons dades del Departament de Salut, des de l'1 de novembre només hi ha hagut positiu sorgit d'antígens fets a símptomàtics. És a dir, només un positiu és d'una persona que va anar amb símptomes al metge. Actualment, hi ha tres santcugatencs ingressats per la Covid-19 i no es registra cap defunció des de finals de setembre.

Dels tres ingressats, un té entre 20 i 29 anys; un altre és de la franja dels 40 als 49 i, el tercer, dels 60 als 69. Des de finals de setembre no es produeix cap defunció a Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem