Obert el torn de participació ciutadana per elaborar el tercer Pla d'Igualtat

Un cop finalitzat el II Pla d'Igualtat cal plantejar un nou Pla d'acció de polítiques d'igualtat de gènere a Sant Cugat

La regidoria d'Igualtat de Sant Cugat ha organitzat diferents sessions de treball obertes a tota la ciutadania amb la voluntat que el III Pla d'Igualtat compti amb la complicitat ciutadana i de les entitats que treballen per una societat més igualitària.

Així doncs, amb aquest nou Pla, hi haurà 3 sessions obertes a tothom. La primera se celebrarà el dijous, 20 d'abril, on es parlarà de temps, ocupació i apoderament; la segona es realitzarà el dimecres, 26 d'abril, que tractarà dels drets i la qualitat de vida i, finalment, la tercera sessió serà dimecres, 10 de maig, on es debatran conclusions.

Totes les sessions es realitzaran a la Casa de Cultura de 18 a 19.30 hores i es podrà assistir a una o diverses sessions enviant un correu a donainformacio@santcugat.cat i indicant si es necessita el servei de ludoteca infantil.

Què és el Pla d'Igualtat?

El Pla d'Igualtat és una eina estratègica que emmarca propostes d'actuació amb l'objectiu d'assolir una major igualtat entre dones i homes als municipis, ciutats, empreses i institucions.

Entre les finalitats del Pla d'Igualtat es troba la de garantir que les polítiques públiques:

- Remoguin els obstacles imposats per raó de sexe, que dificulten el ple exercici dels drets de les persones.

- Contribueixin a eradicar els estereotips culturals que perpetuen les diferències de gènere.

- Assegurin el lliure desenvolupament de l'autonomia i les capacitats de les persones, i l'exercici efectiu de la plena ciutadania des del respecte a la diversitat, participin en condicions d'igualtat efectiva en la vida familiar, política, social, comunitària, econòmica, i cultural.

- Afirmin i garanteixin l'autonomia i la llibertat de les dones perquè puguin desenvolupar llurs capacitats i interessos i dirigir la mateixa vida.

- Estableixin les condicions per a eliminar qualsevol tipus de discriminació de les dones i per a promoure'n l'apoderament.

- Integrin la perspectiva de gènere en tots els àmbits.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem