Oci, feminisme i pensament crític, bases del nou pla de joventut de Sant Cugat

“Els joves de Sant Cugat fa molts anys que ens sentim desemparats i desatesos per les institucions", lamenta Alba Gordó, regidora de Joventut

El govern de Sant Cugat ha elaborat un nou pla de joventut per definir les polítiques i accions adreçades als santcugatencs d'entre 12 i 29 anys. El document, que ha de ser aprovat pel ple, recull sis línies estratègiques i una cinquantena d'accions a desenvolupar fins al 2023. L'oci, el feminisme, el món laboral, el pensament crític i la participació són els eixos principals.

“Els joves de Sant Cugat fa molts anys que ens sentim desemparats i desatesos per les institucions i hem decidit revertir la situació", ha argumentat la regidora de Joventut, Alba Gordó. "Aquest Pla Local de Joventut és una aposta clara per dignificar el paper del jovent a la ciutat", ha remarcat el també regidor de Joventut, Marco Simarro.

Les línies estratègiques s'han definit a partir d'enquestes a joves santcugatencs. Ara, s'impulsaran processos participatius entre joves, entitats i escoles puguin definir algunes de les accions i projectes.

Repensar l'oci

Un dels eixos principals del pla local de joventut serà l'oci. "Ha estat molt menystingut per l'administració", ha lamentat Gordó, que ha afegit: "L'oci pot ser una eina molt transformadora i ha de ser un espai de cohesió social i per enfortir les relacions saludables".

La voluntat és oferir espais i alternatives d'oci a adolescents i joves que vagin més enllà del consumisme. S'estudiarà quina funció poden tenir espais i equipaments municipals.

Feminisme i pensament crític

Marco Simarro ha apuntat que el pla local de joventut té una clara vocació "transformadora". S'impulsaran accions per promure l'esperit crític entre el jovent i sensibilizar-lo sobre l'emergència climàtica. Per exemple, organitzant debats o xerrades sobre temàtiques diverses.

Un altre eix és el feminisme i la igualtat. Entre altres, es vol acostar als joves tots els serveis destinats a prevenir la violència masclista.

Emancipació laboral

El suport per l'emancipació laboral dels joves és un dels objectius del pla, més especialment en els actuals moments de la crisi del coronavirus. Entre altres, es vol acostar la formació als joves, millorar l'orientació laboral, combatre la precarietat i acompanyar-los en l'accés al món laboral.

El pla no inclou propostes en habitatge. El motiu, han detallat, és que la magnitud del problema d'accés a l'habitatge és inabastable per l'àrea de Joventut i que afecta moltes més persones. "Això no vol dir que deixem enrere la promoció d'habitatges per joves, hi ha promocions programades", ha defensat Alba Gordó.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem