Ocupen l'antic local social dels Castellers per crear "un nou casal de joves"

Els ocupants reivindiquen "la necessitat de tenir un espai autogestionat per joves" després d'haver sigut desallotjats de La Xesca

Desenes de joves han ocupat l'antic local dels Castellers de Sant Cugat, situat a la rambla de Can Mora número 11, aquest dimecres 1 de maig. Els ocupants han assenyalat que volen convertir l'espai en "un nou casal de joves" sota el nom de La Causa. Un projecte que vol recuperar l'esperit de La Xesca, el casal de joves autogestionat que estava situat en un altre local okupat de l'avinguda de Cerdanyola i que es va desallotjar fa gairebé quatre anys. 

Malgrat que el local social dels Gausacs es va traslladar a carrer de Sant Bonaventura, els Castellers han explicat que utilitzen l'espai com a magatzem i han demanat als joves que es replantegin l'ocupació.

Més info: Els Castellers de Sant Cugat demanen als joves de La Causa que es replantegin l'ocupació

Durant l'ocupació, els joves han lamentat "la falta d'espais propis per compartir, trobar-nos, formar-nos i cuidar-nos unes a altres" i han assenyalat a l'Ajuntament, propietari d'aquest local, de no treballar "per aquells col·lectius que no tenen un sostre o per aquelles entitats que ben aviat es quedaran sense un espai físic".

És per això que els ocupants han indicat que volen que La Causa sigui "un niu per a totes les entitats" i han defensat l'ocupació "com un mitjà per crear espais comunitaris i fer xarxa". A més, han deixat la porta oberta a poder dialogar amb l'Ajuntament, "amb la voluntat de poder tenir un casal de joves autogestionat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem