Esperant la primavera, les calçotades són una bona ocasió per passar una bona estona amb els amics o la família acompanyats d’uns bons calçots. A Sant Cugat hi ha diversos restaurants que ofereixen menús de calçotada perquè puguis gaudir d’aquesta tradició que combina calçots, carn i verdures a la brasa. El TOT Sant Cugat te n’acosta una selecció.
NÍTID Restaurant

Calçots i natura
Teula de calçots a la brasa, graellada de carn amb botifarra de pagès, conill, pollastre, cansalada, patata al caliu i mongetes i postres, es la proposta de Nítid Restaurant. Calçots tots els dies de la setmana. Laborables 17,80€ i caps de setmana 25,80 €.
Set Ball - Ctra. de Cerdanyola a St. Cugat km 4,6
93 589 09 67
Can Borrell

D’excursió i de calçotada
Calçots fins a 25 unitats, mongetes amb cansalada, patates fregides, allioli, pa amb tomàquet, graellada de xai, conill, pollastre, botifarra i llom. A Can Borrell completa el menú els pastissos, crema catalana i sorbet de llimona. Vi de la casa, aigua, cafès i xarrups. Tot per 34,65 €.
Carretera d’Horta a Cerdanyola, km 393
936 92 97 23
Rancho el Paso

Calçotades aptes per a celíacs
Al Rancho el Paso trobaràs cuina catalana i mediterrània de qualitat, de tota la vida. Carns a la brasa, canelons, pa de pagès... tot 100% sense gluten. Des del 1964, tres generacions al teu servei. Sales privades i terrassa a l’estiu.
Pas de l’Estació, 15, la Floresta
93 674 38 03 - 618 271 875
La Plaça

Un ambient immillorable
Teula de calçots amb salsa romesco, cuixa de xai i botifarra a la brasa, guarnició de patates fregides i mongetes del ganxet, beguda i de postres, crema catalana, tot per 25 € al restaurant La Plaça.
Carrer de Santiago Rusiñol, 60
93 589 78 40
Qgat Restaurant

Comença la temporada!
Gaudeix d’un cap de setmana de calçotada a Qgat Restaurant i la deliciosa graellada de carn i verdures a la seva era. Dissabtes i diumenges al migdia. Grups de 10 persones mínim. Preu: 35 € per persona. Menú infantil des de 16 €.
Via Augusta, 51
93 544 19 22
La Bolera

Els millors productes del mercat
A La Bolera serveixen una safata de calçots (10 unitats), pa torrat, safata de xai i botifarra, safata de patates fregides, safata de mongetes amb cansalada, beguda, postres de la casa i cafè. Tot per 24 €
Carrer de la baixada de l’Alba, 20
93 674 16 75
Com fer uns salsa de calçots
Ingredients:
1 cabeça d’alls escalivats
1 all cru
100 g d’ametlles torrades i pelades
30 g d’avellanes torrades i pelades
4 o 5 tomàquets madurs escalivats
80 cl d’oli d’oliva arbequina
1 llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre
1 polpa de nyora
sal
En un morter (o batedora) primer posarem la sal al gust. Després picarem els alls. Afegirem i picarem les ametlles i les avellanes. Picarem els tomàquets. Afegirem l’oli a poc a poc sense deixar de picar (o batre), fins que veiem que la salsa quedi bé per a sucar-hi el calçot (depenent de l’oli, la podrem fer més espessa o més clara). Finalment hi afegirem la llesca de pa i la polpa de la nyora.