Orella: “En Merlí ha estat un regal perquè té suc... M’hi sento molt identificat”

Entrevista a l'actor Valldoreixenc Francesc Orella

L’actor fa dinou anys que viu a Valldoreix, a la casa on des del 1958 estiuejava amb la seva família. Amb ell parlem de Valldoreix i de la seva passió: actuar. I de ‘Merlí’, és clar.

 

També ha estudiat interpretació a Nova York. 

Sí, va ser quan tenia 34 anys, hi vaig anar amb la beca Ampliació d’Estudis Artístics de la Generalitat. Vaig estar a Herbert Berghof Studio, una escola de molt prestigi per on també van passar actors com Lluís Homar o Imma Colomer.

 

L'entrevista íntegra a Món Sant Cugat, la revista monogràfica del TOT Sant Cugat. 

Francesc Orella i Pinell

FOTO: Joel Brooks

Va néixer a Barcelona l’11 de juny del 1957, però viu a la seva casa familiar d’estiueig des de fa 19 anys. Està solter i no té fills. Assegura que comença a tenir mania als polítics. D’adolescent li agradava la filosofia i ara, de gran, s’ha convertit en professor a la sèrie de TV3 Merlí, un personatge que li ha donat molta popularitat. Ara està enregistrant la segona part, que consta de tretze capítols més.

És un actor autodidacte. Ha interpretat més de 50 obres de teatre com Àngels a Amèrica, La Caiguda, Ròmul el Gran, Hamlet o Traïció;  més de 40 pel·lícules com Pont de Varsòvia, El perquè de tot plegat, La ciutat dels prodigis, Tres dies amb la família o Alatriste; i ha participat en moltes sèries de televisió com Estació d’enllaç, Arnau, Secrets de família, Quico el progre, Pepe Carvalho, El cor de la ciutat, El comisario, Ventdelplà o Les veus del Pamano.

El 2008 va obtenir un dels premis Max al millor actor protagonista per la seva participació en Un enemigo del pueblo. I el 2009 va ser guardonat amb el Premi Nacional de Teatre per la interpretació «contundent, singular, persuasiva, emotiva i impecable» en muntatges teatrals de tots els registres.

 
Comentaris

Destaquem