Osteopatia i fisioteràpia respiratòria, tècniques per millorar la vida dels infants

El tractament precoç ajuda al bon desenvolupament dels infants

L'osteopatia i la fisioteràpia respiratòria aplicades als infants, són dues branques mèdiques que encara que no són molt conegudes pel gran públic en general, comencen a viure un boom com a tècniques per millorar la vida dels infants.

En el cas de l'osteopatia, aquest tractament afavoreix que els nens s’adaptin als importants canvis físics que tindran durant el seu creixement, sobretot en els primers anys de vida. En el periode infantil els seus ossos són molt mal·leables i és per aquest motiu tenen una millor resposta al tractament. Però quan tenim que aplicar l'osteopatia?


1. Problemes digestius- restrenyiment, reflux


2. Problemes en la lactància- succió


3. Còlics del lactant


4. Asimetries o preferències posturals, només es gira cap a un costat


5. Asimetries cranials o facials (plagiocefàlia)


6. Males posicions al caminar (cames i peus cap a dins)


7. Conducte lacrimal obstruït


8. Otitis de repetició


9. Bronquitis de repetició


10. Escoliosi


11. Alteracions del desenvolupament psicomotor
 

En quins casos s'aplica la fisioteràpia respiratòria?

L'objectiu de la fisioteràpia respiratòria es acabar amb els mocs FOTO: Cedida

Si l'infant té mocs 

Pateix molt de bronquitis, bronquiolitis, refredats i no acaba de trobar-se bé? La dificultat dels nens per eliminar les secrecions que es produeixen acostuma a ser un problema que empitjora la seva salut i dificulta la seva recuperació. Si no s'intervé a temps, poden sorgir problemes en un futur com asma, bronquièctasis, etc.

Quines possibilitats ofereix la fisioteràpia respiratòria?

L'objectiu de la fisioteràpia respiratòria és ajudar a l'infant a millorar el seu estat de salut a curt i llarg termini, respirar bé, menjar millor i gaudir més de l'escola sense secrecions. D'altra banda, treballem per reduir la ingesta de medicaments, i també formar i capacitar els pares amb eines i exercicis per fer a casa i educar en prevenció.

La importància de fer nebulitzacions amb aigua de mar

L'aigua de mar és antibiòtica, nutritiva, remineralitzant, antiinflamatòria, antioxidant, estimula el sistema immunològic... i serveix com a element terapèutic natural per excel·lència en les malalties respiratòries perquè és la millor font de minerals i oligoelements biodisponibles actualment.

Aquests tractaments ajuden al bon desenvolupament dels infants FOTO: Cedida
Més informació
 
Comentaris

Destaquem