Oswaldo Romero: Tota una institució de l’atletisme santcugatenc

Romero és mestre i membre de la junta de la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat

L’Oswaldo és una persona estimada i respectada, tant en el àmbit escolar com en l’esportiu. Nascut a Maracaibo (Veneçuela), però de pares catalans, va arribar a Sant Cugat fa 23 anys i en fa pràcticament els mateixos que està vinculat al Club Muntanyenc Sant Cugat, en concret, a la Secció d’Atletisme. També és professor d’educació física i d’informàtica de l’escola Joan Maragall. Allà, fa vora de 20 anys, va introduir l’atletisme (també el voleibol), sense saber aleshores que seria la persona que faria créixer, des de l’àmbit educatiu, l’atletisme santcugatenc. Ell, però, es treu mèrits: “Jo sempre vaig fer de motivador de l’esport. El meu gran assoliment va ser introduir l’atletisme a les escoles”.

 

El cert és que, tan bon punt va començar a practicar-se atletisme a l’escola, va anar creixent el nombre de nens que decidien continuar fent-te al Club Muntanyenc. “Quan jo vaig entrar al club hi havia set o vuit nens. Però el creixement esportiu és com una taca d’oli. Comencen 7, de 7 passen a 10, de 10 a 14. I així...”. Destaca també l’important paper que desenvolupa l’OMET en l’àmbit escolar: “Aquí tenim un organisme que ha permès desenvolupar altres esports a les escoles, i no un esport de referència, com passa a molts pobles de Catalunya”.

 

L’Oswaldo va començar a exercir la seva professió a l’escola Barrufet de Sant Boi, on també va introduir esports com l’atletisme, l’handbol i la natació. Esports que coneixia bé, especialment els dos primers, que havia practicat amb anterioritat. “Però sempre vaig ser un del montón, mai vaig ser res!”. També va treballar durant un any a una escola d’Abrera, tot i que llavors ja tenia en el punt de mira una plaça a Sant Cugat, ciutat que sent com a seva. 

 
Comentaris

Destaquem