El Paga-li, Joan i el Concurs d'Arrossos se celebraran virtualment per Sant Pere

Enguany, no hi ha Festa Major però se celebra el #SantPereAcasaSTC

 Arran de la cancel·lació de la Festa Major a causa de la crisi de la COVID-19, l'Ajuntament ha apostat per mantenir la celebració de Sant Pere, copatró del municipi,  amb el SantPereAcasaSTC i organitzarà activitats el diumenge 28 de juny i el dilluns 29, dia de Sant Pere.

Així doncs, el ball del Paga-li, Joan i la 40a edició del Concurs d'Arrossos seran una vegada més els plats forts, després que els organitzadors de les 2 activitats treballessin conjuntament amb l'ens municipal per mantenir la celebració d'aquestes 2 activitats populars.

D'altra banda, l'Ajuntament de Sant Cugat ha afegit 2 propostes: el Racó Infantil i les nits de concerts. A més, l'Ajuntament de Sant Cugat anima als santcugatencs engalanar els balcons durant la festivitat i ser partícips per les xarxes socials.

Així ho ha explicat Esther Madrona, tinent d'alcaldia de Cultura: "De cop i volta ens trobem que el 28 i 29 de juny celebrem Sant Pere des de casa, en un format virtual i orientat a tots els públics, gràcies a 2 entitats històriques que ens han ajudat a mantenir viu l'esperit de Festa Major. No sabem si aquesta nova normalitat ha vingut per quedar-se, però ha vingut per plantejar-nos com ens relacionem i reinventar-nos".

El Paga-li, Joan es reinventa

La Comissió del Paga-li, Joan vol mantenir vigent el ball tradicional de Sant Cugat, que se celebra durant la Festa Major cada 29 de juny, coincidint amb Sant Pere, copatró de Sant Cugat. És per això, que els organitzadors van proposar als santcugatencs enregistrar un vídeo per mostrar els passos de la dansa típica local per enviar per correu electrònic.

Per participar en l'activitat, l'Escola d'Art va dissenyar un vano plegable, que es va enviar a totes les llars de Sant Cugat, amb les instruccions per enregistrar el vídeo, que es podrà fer fins al 10 de juny. Amb tot, la Comissió del Paga-li, Joan muntarà un vídeo que reproduirà la dansa local i que es retransmetrà en directe el 29 de juny a les 20 hores.

"Quan ens van comunicar que s'anul·lava la Festa Major va ser molt estrany. No obstant això, des de la Comissió del Paga-li, Joan vam decidir que el ball es balla per Sant Pere i que ens havíem de reinventar" explica Roger Cusidó de la Comissió del Paga-li, Joan.

Concurs d'Arrossos des de casa

Per la seva banda, els Amics dels Veterans i la Penya Regalèssia volen mantenir viu l'esperit del Concurs d'Arrossos, que enguany celebrava la 40a edició, i és per això, que els organitzadors van reinventar una de les activitats més emblemàtiques i multitudinàries de la Festa Major de Sant Cugat.

Enguany, el Concurs d'Arrossos serà virtual i van publicar a la web de l'entitat les bases del concurs. Les inscripcions (sense límit de participació) estan obertes des de l'1 de juny, omplint la butlleta i pagant una quota simbòlica que anirà dedicada a Càritas Sant Cugat. Fins al 20 de juny, els participants poden enviar un vídeo d'un minut amb la preparació i resultat final de la paella per correu electrònic.

Amb tot, el veredicte del jurat es farà públic el 28 de juny, en directe a les 13h, a través del perfil d'Instagram de l'Ajuntament i les xarxes socials de l'entitat.

2 propostes de l'Ajuntament per encabir a tothom

A banda, des de l'Ajuntament de Sant Cugat s'han volgut organitzar 2 activitats més per acostar l'esperit de Festa Major a tots els públics: el Racó InfantilConnecta't a la festa, 2 activitats que es realitzaran també de manera virtual. "Enguany celebrarem una Festa Major amb un format de festa online i volem que aquesta festa arribi a tots els públics, ja que els més de 90.000 habitants de Sant Cugat tenen el dret de gaudir d'aquesta festa" explica Madrona.

Així doncs, el Racó Infantil, que se celebrarà el diumenge 28 de juny a les 18 hores, comptarà amb concerts dels grups infantils més rellevants com la Damaris Gilabert, les Princeses Barbudes o el Pot Petit. A més, pels més petits, hi haurà contes musicals i d'altra banda, es farà la lectura de 4 contes d'històries tradicionals de Bolívia, Itàlia, Xina i el Marroc, 4 dels col·lectius més abundants a la ciutat. 

Pel que fa al Connecta't a la festa, activitat que se celebrarà tant el 28 de juny com el 29 a partir de les 21 hores, l'Ajuntament de Sant Cugat oferirà concerts virtuals amb la presència de grups musicals del municipi com Pulmon BeatBox, les Pasquines o Vinylics, entre altres. "És una aposta clara al talent musical de la ciutat" explica Esther Madrona.

Finalment, l'Ajuntament vol que els santcugatencs engalanin els seus balcons i proposa als ciutadans que enviïn imatges de les activitats que més s'enyoraran i siguin actius a les xarxes amb l'etiqueta #SantPereAcasaSTC. A més, s'inclourà un recorregut pel municipi, on mitjançat codis QR, els santcugatencs es podran traslladar a les activitats que s'haurien viscut. "Volem aconseguir que la gent revisqui coses i mantingui viva l'essència i esperit d'aquest Sant Pere. Volem que no només siguin consumidors, sino que participin de forma directe i siguin productors" ha sentenciat Madrona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem