Part de l'antic Leonardo es converteix en restaurant-cafeteria per acollir una FP de cuina

L'antic edifici de l'IES Leonardo da Vinci segueix en funcionament, i acull diferents cursos de Formació Professional, entre els quals un de cuina que ha obligat a convertir part de l'espai

L'antic edifici de l'Institut Leonardo da Vinci -que ara s'ubica en un de nou- no ha deixat de funcionar. De fet, part del seu espai, que ara s'anomena Institut FP Sant Cugat, s'ha convertit en un restaurant-cafeteria, amb cuina industrial inclosa, per acollir un curs de Formació Professional de Grau mitjà de cuina des del curs 2019 - 2020, que començava el 12 de setembre. Un espai, ubicat a la planta baixa de l'edifici, que compta amb dues sales adaptades per menjar-hi i una gran cuina industrial on els alumnes aprenen a cuinar diferents aliments.

Grau acadèmic i obert a la ciutadania

El curs, de dos anys, és al límit de capacitat d'alumnes: 25, compta amb 3 professors (2 a jornada completa i 1 a mitja jornada), i es fa en dual, és a dir, repartint el Grau entre l'aprenentatge al centre i l'experiència en empreses privades: "Els alumnes estudien dins de l'escola, però en el 2n curs faran 680 hores dins d'una empresa privada", explica Carles Heras, responsable d'aquesta FP.

Sala del restaurant-cafeteria INS FP el Rosetó de Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Sala del restaurant-cafeteria INS FP el Rosetó de Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Una FP, però, que va més enllà del purament acadèmic, i és que s'ha creat una marca per al restaurant-cafeteria: INS FP el Rosetó de Sant Cugat, que és obert a la ciutadania: "Fem esmorzar d'entrepans, de sucs, de cafès, etc., buscant el màxim de qualitat possible amb tot el que fem, i sobretot, buscant el tracte més exquisit amb el públic. Volem que l'alumne creixi i treure el màxim partit de cadascun.", apunta Heras sobre els esmorzars, que són oberts de 10 h a 11:30 h, de dilluns a divendres. Cal destacar que el servei en el servei de dinars, que serà operatiu a partir del novembre, s'oferirà un menú de 10 euros, i s'habilitarà els dimecres.

Un FP públic que vol ser "treure bons professionals"

El cicle formatiu és completament públic, i els alumnes han de pagar 1.000 euros el primer any, en concepte de material de cuina, com ara els ganivets, els uniformes, etc. i dos dinars setmanals; i uns 700 en el segon any. Un cop acabin el curs, però, tot aquest material serà per a ells: "Com a escola pública no volem fer diners de l'escola, sinó que el que es genera és per comprar el gènere o per comprar maquinària nova", apunta Heras. "Volem que l'alumne vegi el producte amb la màxima qualitat possible i tenir els millors proveïdors possibles, que ens nodreixin", afegeix.

Alumnes del curs de Formació Professional de cuina. FOTO: Bernat Millet

Alumnes del curs de Formació Professional de cuina. FOTO: Bernat Millet

Pel que fa a l'alumnat, el responsable del curs explica el que pretén que acabin adquirint: "Sobretot una experiència molt gratificant i volem intentar treure bons professionals i bones persones, treballadores i responsables, aquesta és la filosofia", assegura, a més d'afirmar que "intentem treballar amb producte de qualitat, respectant la temporada i tractant el millor possible el producte.".

En aquest sentit, el responsable anima a ciutadans i empreses de Sant Cugat a col·laborar: "Ens agradaria que volguessin col·laborar amb nosaltres, de la manera que volguessin: venint a esmorzar, o si són empreses d'hostaleria i volguessin venir a promocionar algun producte seu, o col·laborar cedint-nos alguna mena de maquinària, estaríem encantats", diu.

Previsió de creixement

Un curs, que segons Carles Heras, pretén créixer en el futur: "La idea és que l'escola creixi, i que hi entrin els diferents cicles de la branca d'hostaleria i turisme, com serveis, pastisseria, grau superior en direcció en cuina... I a partir d'aquí veure com funciona l'escola. En teoria hi haurà una obra força gran dins del centre per habilitar més cuines, i més grans", explica.

Més cursos de Formació Professional

Si bé és cert que el fet d'haver canviat gran part de l'espai per convertir-lo en restaurant-cafeteria per al curs de cuina, el funcionament de l'Institu FP Sant Cugat no acaba amb el postre, i és que s'hi fan més cicles, com per exemple el d'Administració i Gestió d'empreses, o el de telecomunicacions.

Així llueixen ara les aules de l'antic Leonardo. FOTO: Bernat Millet

Així llueixen ara les aules de l'antic Leonardo. FOTO: Bernat Millet

L'I.E.S Leonardo da Vinci s'ha reubicat en unes noves i modernes instal·lacions, però l'edifici on era fins fa poc no ha deixat de funcionar.

 
Comentaris

Destaquem