Sant Cugat tindrà un monument dedicat a Pau Casals

L'emplaçament serà a la plaça del Centre Cultural davant del conservatori Victòria dels Àngels

Sant Cugat tindrà un monument dedicat al compositor català Pau Casals. S'ubicarà a la plaça de Victòria dels Àngels, davant del Teatre-Auditori, i estarà compost per quatre columnes que simbolitzaran les quatre barres i les quatre cordes del violoncel. És una iniciativa d'entitats santcugatenques i serà finançada per empreses locals. L'alcalde, Josep Maria Vallès, assegura que amb aquest monument la ciutat "ret homenatge a una figura admirada arreu del món" i agrupa la societat civil i empresarial "en un projecte comú per promoure els valors de la pau".

Aquest dimarts 21 de maig, va tenir lloc la presentació del monument a les entitats impulsores, en un acte a la sala de plens de l'ajuntament de Sant Cugat. La voluntat és que sigui una realitat abans d'acabar l'any. L'emplaçament serà a la plaça de Victòria dels Àngels davant del conservatori Victòria dels Àngels i és obra de l'artista Lluís Ribas en col·laboració amb Maurici Ginés. Ribas apunta que, en l'actual context de guerres i conflictes, aquest projecte "agafa una dimensió enorme". "És un projecte ambiciós i bo per a la ciutat que compta amb la sensibilitat i la implicació de moltes persones", remarca l'artista. 

El monument representa els valors que inspiraven a Casals; la música, la pau i la catalanitat. L'escultura lumínica porta per títol "Cant a Pau" estarà representada per quatre columnes; les quatre barres i les quatre cordes del violoncel, columnes fetes amb ònix translúcid que s'il·luminaran i seran coronades per la silueta d'uns ocells. Les columnes s'il·luminaran seguint les notes del Cant dels Ocells.

Presentació del monument a Pau Casals a l'Ajuntament de Sant Cugat FOTO: Cedida

Presentació del monument a Pau Casals a l'Ajuntament de Sant Cugat FOTO: Cedida

El finançament de l'obra anirà a càrrec de diversos patrocinadors, tots ells empreses ubicades a la nostra ciutat com Fluidra, Moventia, Occident, Eurofragance, Networkia I iguzzini. L'Ajuntament col·laborarà en tots els aspectes tècnics.

 
Reproducció de l'escultura de nit FOTO: Cedida

Reproducció de l'escultura de nit FOTO: Cedida

Les entitats que han impulsat la iniciativa sota el nom de "Sant Cugat amb Pau Casals" són l'Ateneu, l'Aula d'Extensió Universitària, Amics de la Unesco, Castellers, Coordinadora d'entremesos, l'escola Fusió, la Lira, la Unió, l'escola Ricomà, l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, el Club Muntanyenc, Òmnium Cultural, Lluís Ribas, Josep Ma Figueras i el TOT Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem