Pas endavant per les obres a l'Escola La Floresta que es van suspendre l'estiu passat

Les obres de millora i d'arranjament de l'Escola La Floresta, valorades en uns 450.000 euros, es van suspendre a última hora l'estiu passat

L'Ajuntament de Sant Cugat ha licitat les obres de millora i arranjament de l'Escola La Floresta amb l'objectiu que es puguin realitzar aquest estiu. El pressupost previst és de gairebé 450.000 euros i l'actuació ha de servir per posar al dia i resoldre les deficiències d'un equipament de 45 anys d'història i que mai ha tingut cap reforma rellevant. 

A grans trets, les obres s'han de centrar en l'edifici de primària i consisteixen a treure totes les rajoles de les parets i posar uns panells en el seu lloc, pintar tot l'edifici per dins, polir el terra de tot el centre, canviar totes les portes interiors i instal·lar una pèrgola a l'exterior per tenir ombra.

Les obres suspeses a l'Escola La Floresta

Les obres s'haurien d'haver dut a terme a l'estiu de 2023, però es van suspendre a causa de la renúncia de l'empresa encarregada dels treballs, ja que l'Ajuntament va deixar el contracte sense signar i el projecte damunt la taula durant mesos. La comunitat educativa en va responsabilitzar l'Ajuntament.

El llavors nou govern municipal de Junts i ERC es va trobar amb aquesta situació i es va comprometre a tornar a fer una licitació al desembre, fer una primera actuació per Setmana Santa i executar les obres principals a l'estiu de 2024. Per ara, la licitació ha sortit a finals de març i durant la Setmana Santa no es va fer cap actuació rellevant al centre. Ara, es va a contrarrellotge per aconseguir tirar endavant les actuacions quan acabin les classes.

Deficiències a l'escola

En una carta de l'estiu passat signada pel Claustre de mestres i l'Associació de Famílies d'Alumnes de La Floresta l'estiu passat, van exposar la problemàtica que té un equipament que no ha tingut cap reforma rellevant en 44 anys. Entre altres, denunciaven que les rajoles que revesteixen les parets cauen tot sovint, "fent perillar la seguretat de l'alumnat i el professorat". I posen damunt la taula altres eficiències, com "portes foradades, portes de sanitaris bufades per aigües fecals que s’afecten cada dia més perquè les avaries triguen mesos a resoldre’s i un llarguíssim etcètera". Unes mancances que fa temps que reclamen i no tenen solució.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem